Close

HOE EEN THUISKANTOOR IN ELK HUIS TE ONTWERPEN

Een thuiskantoor of studeerkamer kan een essentieel onderdeel van elk huis worden, evenals uw thuisleven, ongeacht de grootte of ontwerpstijl. Sinds de opkomst van internet, werken veel mensen vaker vanuit huis en kan een gerichte plek voor dat werk je gefocust en vastberaden houden. Hetzelfde effect werkt met kinderen, en deze ruimte kan een uitstekende plek worden om huiswerkopdrachten te bestuderen of te voltooien. Of misschien heb je gewoon een thuiskantoor nodig om aan je hobby’s te werken.

Het is gemakkelijk om te denken dat je geen ruimte in huis hebt voor zo’n kamer, of dat je geen budget hebt voor het project – of misschien weet je gewoon niet waar je moet beginnen.
Gelukkig is er waar een probleem is, bijna altijd een oplossing. Dus wat voor soort problemen u ook verhindert om uw droomwerkruimte in uw huis te creëren, u kunt het maximale uit uw werk halen en een geweldig thuiskantoor ontwerpen.
Hier zijn een paar tips om het meeste uit uw ruimte te halen, het beste uit uw budget te halen en uw thuiskantoor voor u te laten werken:

Kies kleuren en ontwerpen waar je graag mee samenwerkt
Het ontwerpen van een ideale werkruimte is natuurlijk meer dan een bureau in een hoek proppen. U wilt er alles aan doen om thuis werken een plezier en zo min mogelijk frustratie te maken.

• Plaats

Het eerste waar u aan wilt denken, is de locatie. Natuurlijk heb je hier waarschijnlijk beperkte opties, maar je moet proberen een gebied met weinig verkeer te kiezen met zoveel mogelijk isolatie. Maar geloof ons niet alleen: als je het beste werkt in het midden van de actie, ga je gang en doe het tegenovergestelde!

• Vorm en functie

Let bij het ontwerpen van de werkruimte op zowel vorm als functie. Wanneer u met een beperkte ruimte en een beperkt budget werkt, is het eenvoudig om u te concentreren op de meest logische en gemakkelijkste manieren om de klus te klaren, maar u wilt niet dat uw thuiskantoor op een zielloze kast lijkt. Houd de inrichting van uw thuiskantoor in lijn met de rest van uw huis en wees niet bang om wat plezier te hebben.

• Een kamer met uitzicht

Staren naar een lege muur terwijl je probeert te werken en creatieve sappen laat stromen, kan deprimerend en onrustig zijn. Plaats indien mogelijk uw bureau bij een raam zodat de ruimte minder claustrofobisch aanvoelt (dit is vooral belangrijk als u in een kleiner gebied werkt). Als je het niet bij een raam kunt krijgen, hang dan een schilderij voor je bureau of plaats je bureau naar buiten gericht, zodat je rug naar de muur is gericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *