Close

KLEURENKEUZES VOOR UW INTERIEURSCHILDERIJPROJECT

Er zijn veel keuzes die u moet maken als u uw badkamer gaat verbouwen. Een van de belangrijkste keuzes die u moet maken, is het kleurenschema.
In plaats van u een les te geven over kleurtheorie en wat terminologie te definiëren, kunnen we dat allemaal overslaan en doorgaan naar de echte wortel van het kiezen van kleuren die u zullen bevallen.

Je badkamer schilderen is niet zo ingewikkeld. Maar het kiezen van verfkleuren kan behoorlijk eng zijn, omdat de meesten van ons weten dat wanneer de verkeerde kleuren worden gebruikt, het gebied gewoon niet goed lijkt of er niet goed uitziet en het hele project gewoon uit elkaar lijkt te vallen.

Beter dan iemand te adviseren over welke kleur perfect is voor hun badkamer, is hen te adviseren over manieren om erachter te komen wat perfect voor hen is. Om erachter te komen wat goed voor u is, is de beste weg naar succes het beantwoorden van enkele vragen en het leren kennen van uw voorkeuren en antipathieën. Elke persoon is anders, wat wordt weerspiegeld door het ontwerp in hun huizen.

Kleurkeuzes zijn vaak net zo origineel als de personen die ze maken. Kort nadat u enkele vragen hebt beantwoord, kunt u beginnen uit te zoeken en te verfijnen welke kleuren u ten minste als opties moet gaan bekijken.
Een kleurenschema is slechts een set kleuren die samengaan. Als je naar de natuur kijkt, zijn alle kleuren ter wereld bij elkaar gezet. Het lijkt erop dat hoewel er zoveel kleuren zijn, ze allemaal redelijk goed samengaan.

Heb je in de natuur kleuren gezien die er lelijk uitzien? Er zijn er een paar, maar niet veel.
Dit zou je gerust moeten stellen, omdat je weet dat er echt maar een paar manieren zijn waarop je het kleurenschema van de verf kunt verknoeien en als je dit niet doet, krijg je waarschijnlijk goede resultaten uit je favoriete keuzes.
Een manier om uw schema te verknoeien is door te veel kleuren te kiezen. Denk aan iets heel lelijks in de natuur dat er vies uitziet. Nu je het beeld in gedachten hebt, wat is een kenmerk ervan dat kan toevoegen aan het feit dat het er vies uitziet?

Een paar redenen waarom dingen er echt slecht uit kunnen zien vanwege de kleur:
1. Een, zoals we al zeiden, is te veel kleuren in de mix.
2. Twee, er zijn te weinig kleuren met te weinig contrast tussen de kleuren.
Als er te veel kleuren worden weggegooid, is er niets om op te focussen en activeert het onze geest om ongericht en druk te zijn op zoek naar een vorm of iets om op te focussen, iets om naar te grijpen of om ons te gronden.

Wanneer er te weinig contrast is tussen de verfkleuren, vooral in te weinig, is de ruimte of het gebied te saai en onaantrekkelijk en heeft de neiging om gewoon weg te gaan of oninteressant te zijn. En om de een of andere reden kan dit ons denken doen denken dat het vies is.
Dus hiermee kunnen we concluderen dat er een juist aantal of een reeks van aantallen kleuren lijkt te zijn die we moeten gebruiken die het meest waarschijnlijk zullen slagen.
Het beste wat je kunt doen, is dat eenvoudiger beter is als het gaat om het ontwerpen van je nieuwe look, vooral als je weinig ontwerpervaring hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *