Close

KEUKENKASTEN – SCHILDERIJ VOEGT JAAR AAN HET LEVEN TOE

Dus je keukenkasten zijn het meest vreselijke gezicht in de hele buurt. Je schaamt je zelfs om de buurkinderen mee te nemen, laat staan ​​hun ouders. Het is veel geld om ze door nieuwe te laten vervangen, en dat gemene schoonmaakwerk dat je hebt geprobeerd, voldeed niet. Hoewel er nog iets is dat je kunt proberen voordat je de bank kapotmaakt om nieuwe te kopen. Een nieuwe laag verf of vernis van goede kwaliteit is wellicht voldoende. Zelfs het vervangen van de hardware door iets dat je leuker vindt, kan een verbazingwekkende verbetering zijn. Dat is wat we een paar jaar geleden deden en het verlengde de levensduur van onze kasten met nog eens vier of vijf jaar. Hoewel we uiteindelijk alle kasten hebben vervangen, konden we het uitstellen totdat onze bankrekening een beetje meer de uitdaging aankan. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden als u besluit om een ​​verftaak in de keukenkast aan te pakken.

Het eerste dat u moet doen, is alle kastdeuren en hardware verwijderen. Je zult dit natuurlijk willen doen, als je alle hardware vervangt, maar zelfs als je dat niet bent, is het een goed idee om een ​​professioneler schilderwerk te krijgen. Afhankelijk van de grootte van uw keuken moet u mogelijk een andere kamer in het huis gebruiken om alle deuren te plaatsen. Bij voorkeur op een plek waar u kunt werken, zodat alles (kasten en deuren) in één keer kan worden geverfd. Zorg dat u voldoende dropdoekjes bij de hand hebt. Veeg elk te schilderen oppervlak met TSP schoon. Volg de instructies van de fabrikant, want dit spul kan enigszins bijtend zijn. Sommige mensen geven er op dit punt de voorkeur aan om alle geschilderde oppervlakken licht te schuren. Afhankelijk van de staat van uw kasten kan dit al dan niet noodzakelijk zijn. Als ze een beetje in elkaar zijn geslagen, kan dit de oppervlakken een beetje uitzetten voordat ze worden geverfd. In ons geval was schuren niet nodig en alles zag er uiteindelijk prima uit.

De verf die we gebruikten was een witte melamine verf. Het is speciaal ontworpen voor dit soort taken. Praat gewoon met uw plaatselijke verfleverancier en zij kunnen u in de juiste richting wijzen. Als u de kasten daadwerkelijk vernist, is een hoogwaardige, op olie gebaseerde polyurethaan een goede keuze. Nogmaals, praat met de mensen in uw plaatselijke verfwinkel, vertel hen wat u doet en zij kunnen enkele suggesties doen. Zelfs het binnenbrengen van een van de kleinere kastdeuren kan de verkoper een beter idee geven van wat u van plan bent. Als alles dat niet wordt geverfd, bedekt of getapet is, is het tijd om te beginnen met schilderen. Gebruik altijd de beste kwaliteit kwast of roller die u zich kunt veroorloven. Het is nog steeds goedkoper dan het inhuren van een professionele schilderaannemer en het voltooide werk zal er net zo goed uitzien.

Zodra alles is geverfd of gevernist en tijd heeft om te drogen, is het tijd om alles weer in elkaar te zetten. Nu hoeft u alleen nog maar achterover te leunen en te genieten van het uitzicht op uw nieuwe keukenkasten. Het geeft je iets te doen terwijl je wacht op je bankrekening om op te bouwen voor die grote keuken die over een paar jaar van baan verandert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *