22/11 2012

No Brakes

2

The Adam Bike - Ghent Kuipke (5)

Vandaag was het No Brakes – No Fear day. Samen met Kenson naar ‘t Kuipke in Gent afgezakt om een test sessie te volgen van de nieuwe fixie bike die Opel in samenwerking met Fixerati aan het ontwikkelen is: The Adam Fix. De fiets is een prototype en was zelfs nog in de grondverf, ‘t is te zeggen “unprsonalized”, uit eindelijk krijg je bij aankoop van een Opel Adam een Adam Fix erbij die je volledig mag customizen naar je eigen zin, net zoals je dat met die wagen kan doen bij aankoop.

The Adam Bike - Ghent Kuipke (9)

The Adam Bike - Ghent Kuipke (11)

No Brakes, dat is duidelijk denk ik bij een fixie (meestal toch), No fear dat verwijst dan naar de legendarische Wielerpiste ‘t Kuipke in Gent. Zo’n wielerpiste dat is ofwel blijven trappen, ofwel op u gezicht gaan en houtsplinsters happen… Steil is zo’n piste wel, je moet al pijlsnel zijn of zuignappen aan je tengels hebben om daar tot boven te lopen. Laat staan dat het met een fiets evident is…

The Adam Bike - Ghent Kuipke (3)

The Adam Bike - Ghent Kuipke (12)

Enfin, wij daar staan kijken naar iemand die toertjes draait met ne fiets op een houten piste… En toch speciaal helemaal voor naar Gent gereden. De moeite om op zo’n locatie te mogen en kunnen staan en vrij rondlopen. Kijken naar een prachtig ontworpen Fixie omringd door mede fixie fanaten… Er zijn slechtere dingen die je op een donderdag middag kan doen. Ik weet niet wat u deze middag hebt gedaan, maar mijn middag was geslaagd.

Ze hebben ook ondertussen een reeks filmpjes gemaakt over de uitwerking van dit project ft some Belgian Fixie Riders: Go check ‘m out, ‘t is de moeite:

The ADAM Fix – Episode 1: The briefing.

More xpro1 snapshots:

The Adam Bike - Ghent Kuipke (13)

The Adam Bike - Ghent Kuipke (1)

The Adam Bike - Ghent Kuipke (2)

The Adam Bike - Ghent Kuipke (4)

The Adam Bike - Ghent Kuipke (6)

The Adam Bike - Ghent Kuipke (7)

The Adam Bike - Ghent Kuipke (8)

The Adam Bike - Ghent Kuipke (10)

2 Responses to “No Brakes”

  • Zeer leuke sfeer dat daar hangt denk ik. Films zijn ook super!
    Volgende keer wil ik mee ;o)

  • the Adam Fix |
    Twitter: pitslamp
    said

    [...] to visit some of the people involved last week at the track in Gent alongside Niko (!Dipfico) was also there btw where they did some extensive [...]

Leave a Reply