17/3 2012

Ik & mijn fiets

3

Voor een project ism de Stad Antwerpen ben ik op zoek naar Antwerpenaren die met de fiets naar het werk gaan. Op 8 mei is het Fietsdag voor Werknemers en zijn op er op 2 plaatsen in Antwerpen picknicks georganiseerd voor de vroege fietsende werkmens. Op deze twee locaties zijn naast eigen inzendingen van mensen ook nog een 20-tal grote portretten te zien van fietsende & werkende Antwerpenaren. Die 20 protretten neem ik voor mijn rekening en daar reken ik voor een stukje op uw enthousiasme op.

Het thema is simpelweg: “Ik & mijn fiets”, moeilijker moet dat niet zijn. Het gaat hier niet om de hipste fiets te hebben of de duurste of de mooiste. Het gaat gewoonweg over de fiets en u. Of dat nu een oud krel is, een hipster drive, een kinderverhuiswagen of een simpele kader met twee wielen, … dat maakt niet uit, die variatie zoeken we juist. De portretjes op zich nemen niet zoveel tijd in beslag, maximum 30 minuutjes, dat kan dus perfect op een weekdag in ‘s ochtends of in het weekend na de koffie.
Anyway, als u een trotse antwerpenaar bent die met de fiets naar ‘t werk gaat, stuur me dan even een mailtje op info[@]nikocaignie[.]be en dan spreken we een van de komende weken af om een portretje te maken, en natuurlijk krijgt u een kopietje!

Met dank aan @woutn om de eerste te zijn!

Alvast bedankt & spread the word!

3 Responses to “Ik & mijn fiets”

  • Tania said

    Hey, Ik ga altijd met de fiets naar het werk…+ alle verplaatsingen …Heb zeer kleurrijke gebloemde fiets en sinds kort een flashy electrische, maar daar lachen mijn sportieve vrienden en collega’s mij mee uit (tot ze er zelf een tourke mee gedaan hebben) :-)

  • timo said

    Wout, ga eens uit de weg…ge blokkert verdoemme heel die straat!

  • [...] tentoonstelling / gallerij rond het evnet hangt. Met foto’s van fietsers en hun fites, door Niko Caignie. En die vroeg om mijn fiets te mogen fotograferen. Ik gaf akkoord, maar alleen als ik er ook bij op [...]

Leave a Reply