15/1 2012

Hoe moet het nu

2

Update: Blijkbaar had mijn klant toestemming gegeven om de beelden te gebruiken. Mooi, alles is dus toch correct verlopen. Onderstaande is dus een beetje voorbarig. Maar daarom niet minder relevant!

Gisteren kreeg ik via twitter te horen dat de foto’s die ik dit voorjaar van Sandrine maakte op de Clint site staan.

Dat de mannen van Clint hun edele delen vegen aan ethiek dat weten we ondertussen al lang. Dat de files rechtsreeks van mijn site zijn gehaald is te zien aan het feit dat de foto’s dezelfde filename hebben als op mijn site. En mijn eerste reactie was om direct eens te gaan kijken welke acties ik kon ondernemen. Want zomaar schaamteloos foto’s pikken van mijn site en deze gebruiken op hun site en daar dan bezoekers met lokken en reclame inkomsten uit genereren, dat is “not done”.

Anderzijds, staat mijn naam vermeld op de meeste van de foto’s dus daar mag ik niet over klagen, dat geeft zelfs nog een beetje exposure, ik hoop in de goede zin. En uiteindelijk zijn de beelden gemaakt voor reclame-doeleinden en als ik zo een beetje de tekst lees onder de foto’s is daar eigenlijk niet echt iets op aan te merken. Dus daar krijgen we dan ook weer gratis exposure voor de klant en het product. Een kort over en weer gemail met mijn advocaat leerde mij dat het geen evidentie is om dit aan te klagen.

Uit eindelijk heb ik besloten om de beslissing bij mijn klant te leggen, zij moeten maar bepalen of deze beelden op de site van Clint een positieve of negatieve impact hebben op hun product/merknaam. Ik geef toe, ik vind het niet zo erg dat mijn foto’s op Clint staan, fijn dat ze die daar ook apprecieren want ik ben wel trots op die beelden. Volgende keer mogen ze mij het wel eerst vragen, zodat ik op zijn minst de keuze heb en kan bepalen in welke context beelden en begeleidende tekst al dan niet verschijnen.

Hoe het nu moet? Zo niet… maar ‘t kon slechter uitpakken voor mij, mijn klant of Sandrine.

In dezelfde reeks:
- Hoe het niet moet
- Zo hoort het

in featured Tags: ,

2 Responses to “Hoe moet het nu”

Leave a Reply