1/12 2011

GoPro Hero 2

12

Voor mijn verjaardag van @the_misses een GoPro Hero 2 kado gekregen, u weet wel zo’n kleinnood waar ze in de meest extreme omstandigheden met filmen en fotograferen.

Gisteren voor het eerst eens geprobeerd om een timelapse ineen te boxen. Ik ben tegen valavond op het dak van het MAS gaan zitten om hopelijk een mooi zicht te hebben. Mijn pakket van de GoPro was de “Motorsport edition”, waar er onder andere een zuignap bij zit die je op elk vlak oppervlak muurvast kan zetten: motorkap, moto, … De ramen van het MAS waren dus ideaal. Na een uurtje had ik genoeg materiaal om een eerste probeersel ineen te steken. Tot vandaag had ik ook nog nooit met Final Cut Pro X (Trial) gewerkt, dus vergeef mij het monteerwerk. (best full screen kijken)

Er is nog veel werk aan de winkel en de beelden moeten ook een pak zuiverder kunnen, maar voor een eerste test ben ik zéér tevreden. Trial & Error en Oefening baart kunst, dat zijn mijn vaste vrienden in het leerprocess.
En moest u ook geïnteresseerd zijn in zo’n GoPro, neem dan even contact op met @Nodesktophero die lijmt de woorden “op de kop tikken” en “een zacht prijsje” probleemloos aaneen!

12 Responses to “GoPro Hero 2”

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  als eerste testje kan dat al wel tellen Niko!

 • Geert Peeters (rockyVI) said

  Ik heb al veel slechtere time-lapses gezien van mensen die er veel meer ervaring mee hebben.
  Zeker niet gemakkelijk met dat licht.

  Die dingen zijn super. Onze is al grondig getest door kinderen en er is zelfs al een moto pal opgereden en een auto tegen gecrashed. werkt nog steeds.

 • keskonfoula said

  Chic. Dat staat dus ook op mijn lijstje nu. :)

 • Stijn
  Twitter: aardling
  said

  Leuk filmpje. Volgende keer was mensen en een tilt shift erbij? Ik wist trouwens niet dat je ‘s avonds zomaar op het dak van MAS mag rondlopen. Misschien een dezer ook nog eens doen. Zeker met zo’n uitzicht.

 • MAS timelapse door @dipfico
  Twitter: pitslamp
  said

  [...] om te upgraden naar de GoPro Hero2 (Mijn GoPro staat te koop). ook de Antwerpse Blogger/fotograaf Dipfico heeft nu (eindelijk) een GoPro aangekocht en heeft onderstaande Timelapse gemaakt vanop het MAS. [...]

 • Ja de GoPro blijft een super prijs/kwaliteit toestelletje met veel mogelijkheden. Die zuignap heb ik trouwen op circuit in Estoril tijdens het Michelin-event kunnen testen tot 240km/u en dat blijft mooi hangen op een Audi R8. ;-)

  (Mijn Gopro Hero HD staat te koop voor een zacht prijsje wegens upgrade naar de Hero2 via Yves.)

 • Jan Daghelinckx
  Twitter: nicecrispybacon
  said

  GoPro is top !! Ik gebruik hem ook voor making-of in de de studio, duikfilmpjes of OfficePONG matchkes…

  De mijne staat ook te koop wegens upgrade.

  Top locatie voor timelapseke, ik zou volgende keer wel wat meer tijd nemen.
  Zodat je wat meer variatie qua licht krijgt. Maar voor een eerste timelapse zowiezo top.

  Dit was mijn allereerste timelapse… iPhone3GS-style !!
  http://bit.ly/vDb5PT

 • Goe gerief!

 • Nina said

  Voor mijn compleet ongetraind oog is dat toch al méér dan goed genoeg! Om elke avond voor het slapengaan te bekijken en met heimwee in slaap te vallen bijvoorbeeld :) Hoe komt eigenlijk dat het niet donkerder wordt?

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  @Nina als Niko zegt dat het nog niet donker mag worden wordt het niet donker. Simpel

 • onnozele file voor da licht op de kaai. waar gij zat was een beter plekje dan daar beneden in de file. waar ik zat. :-)

 • Klein België in Antwerpen
  Twitter: pitslamp
  said

  [...] zelf al eens eerder geweest.Mijn favoriete plekje blijft toch langs de kaaien van de Schelde, zoals Niko hier toont.♥ Thank you for reading!Did you enjoy reading this? Feel free to return the favor. Have a nice [...]

Leave a Reply