10/9 2011

Adrenaline

7

Op uitnodiging van Sony mochten wij een dagje ons nederig lichaam in een aantal sportbolides steken. Zodoende konden we ook al eens de nieuwste fototoestellen van Sony, zijnde de a77, de a65 en de NEX-7 op een interessant onderwerp uittesten. Een dag vol adrenaline werd ons geserveerd…. Ze hadden kosten nog moeite gespaard bij Sony om het ons zo aangenaam mogelijk te maken.

Het plezier begon al op de parking van de E19 waar we telkens om beurten in één van de zes wagen mochten kruipen om de 180 km naar het circuit in Clastres te overbruggen. En de keuze van wagens was niet min: Porsche Panamera 4s, Porsche GT3, Porsche Cayman, KTM X-Bow, Aston Martin Rapide en als kers op de taart een Ferrari 458 Italia. Zo heb ik met de Panamera en de GT3 gereden op de autostrade en af en toe een glimp opgevangen van de kracht onder de motorkap. Een kleine rekensom leerde ons dat we met in totaal 2375 pk op weg waren met een straatwaarde van om en bij de 1 miljoen euro… pfieuw!

Eenmaal aangekomen op het circuit kregen we een korte presentatie van Sony over de specs van hun nieuwe toestellen, daar kom ik later in een volgende post op terug als ik het toestel eens uitgebreid heb kunnen testen. Na deze briefing kregen we bijna allemaal een toestel in ons handjes gedrukt en konden we naar hartelust al dat moois vastleggen. Nog een korte uitleg van Jeffrey Van Hooydonck over hoe we over het circuit konden knallen en we mochten beschikken.

De namiddag was opgedeeld in 3 delen, deel één was een dragrace met de Porsche Panamera en de Aston Martin op een traject van 2000 meter. Ik heb daar met de Aston 215 km/h bereikt, zeker niet zijn topsnelheid maar je moest gewoon op tijd remmen voor de veiligheid. Maar wat een kick om gewoon met je voet die pedaal plat te duwen en 20 seconden later 215 km/h te rijden. Big Adrenaline Rush! En die blonde chick die bij mij in de auto zat die heeft me geklopt op snelheid… 220 km/h, tja emancipatie zeker?

Hier nog een een filmpje met de iPhone van mijn twee runs:

Daarna mochten we bij wijze van circuit verkenning met twee Mazda’s over het circuit bollen, die dingen plakten wel tegen de weg, leuke kartjes!

Maar eenmaal we hiermee het circuit hadden verkend mochten we eindelijk met die super cars op het circuit rijden, daar heb ik weinig beelden van want ik had mijn handen volop nodig om die Ferrari en de GT3 op de baan te houden. Die Ferrari dat klinkt ongeveer alsof je op een onweer rijdt, een oergeluid dat diep vanuit die motor komt. Helaas mochten we daar alleen op automaat met rijden maar als je even de gas in duwde was je blij dat je enkel maar moest sturen… de Forza Italia duwde je dan hard tegen de rugleuning. De GT3 daarentegen was een rasechte racebak: geen tractie controle, handgeschakelde 6 bak en een geluid alsof in een straaljager zit als je boven de 4000 toeren gaat. Daar heb ik echt het meest van genoten van met die GT3 te rijden, dat was echt racen in zijn essentie: remmen, terugschakelen, rem lossen, bocht insturen, gas vol indrukken en voluit de bocht uitkomen… continu gefocussed blijven op elke centimeter van het circuit, op het geluid van je motor, op de juiste lijn, … echt een onbeschrijfelijk gevoel!

Ik geef toe, de auto’s primeerden soms boven de camera’s om de simpele reden dat ik eerst een toestel gewoon moet worden voor ik er iets of wat beelden uithaal die naar mijn zin zijn en ook omdat die auto’s zo héérlijk waren! De Sony A77 heb ik dus maar even vast gehad, ik wacht wel even tot ik hem eens een weekje uitgebreid kan testen. De Sony NEX-7 daarentegen lijkt mij een zeer coole compact. Boordevol technologie die het bijna iedereen toelaat om top foto’s te trekken. En waar ik vooral verrast door was, waren de lenzen die daarbij behoren. Echt wel kwalitatief, mooie scherpte en vooral een snelle reactietijd, wat ik zéér belangrijk vind voor een compact. Ik zou die graag eens uitgebreid vergelijken met mijn GF1. Ik denk dat die NEX-7 met de juiste lens probleemloos de test doorstaat. Het enige minpuntje is dat die fenomenale lenzen redelijk groot zijn, waardoor de term “compact” iets of wat misplaatst is. Maar de kwaliteit van de lenzen compenseert dat dan weer glansrijk. Ik had jullie graag wat foto’s getoond die ik met die NEX-7 heb getrokken maar ik ben het SD kaartje vergeten er uit te halen. Dus die foto’s staan nu bij iemand anders op de harde schijf…

Ik geef toe, ik ben normaal gezien echt niet geïnteresseerd in autofotografie, maar als je ze zo’n mooie wagens voorschotelen en de wolken zo mooi zijn dan kan je niet anders. ‘t Kan ook zijn dat ik een beetje high op adrenaline was … Enfin, hier nog wat sfeerbeelden van de dag:

Voor de liefhebbers, hier een uitgebreider beeldverslag.

Tot slot nog een woordje van dank aan de mensen van Sony, ik denk dat we allemaal versteld stonden van het feit dat jullie kosten nog moeite spaarden om onze dag zo aangenaam fenomenaal mogelijk te maken. Een event waar elke jongen/man diep in zijn hart van droomt en voor sommige zelfs een aantal dromen doen uitkomen. Verder gewoon een berg materiaal voor handen geven om uitgebreid te testen en te spelen. En ik durf in alle eerlijkheid zeggen dat dit in de top vijf van leukste ervaringen van mijn leven komt te staan! Chapeau!

7 Responses to “Adrenaline”

 • Grappig om te zien hoe de meeste blogevents de laatste tijd rond supercars draaien… It’s a man’s world!

 • Bruno
  Twitter: Tienvijftien
  said

  Ben vooral geïnteresseerd in die Nex-7. Lijkt me een gaaf, ietwat overspecced met die 24 megapixels,, apparaat (evenveel als mijn 850, pfew). Als je daar je ervaringen eens van wilt delen, super! En als je een testtoestel hebt, spreken we eens af. Enig idee wanneer die op de markt komt?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @Bruno: doen we zeker. Ik dacht dat ie ergens in Oktober of december op de markt kwam, maar volgende week krijg ik de persmap en dan laat ik het je exact weten!

 • Serre said

  Ge moet mij dus bellen voor zoiets he…! Ik draag dan de fototas….

 • Arne Van Ongeval said

  We zijn blij dat je revan genoten hebt!
  Volgend jaar nog eens ;-)

 • Junni said

  /me is jaloers! Maar gegund uiteraard :) En als zware carfreak kan ik zo’n foto’s op uw blog maar enkel toejuichen.

 • [...] de presentatie over de a77, in Clastres was ik benieuwd of ze deze lijn verder hebben kunnen trekken in de lagere regionen van de camera [...]

Leave a Reply