20/8 2011

Avignon

3

Toen ik vroeger een kleine dreumes was hebben mijn ouders mij eens meegenomen naar Avignon, waar er op dat moment theaterfestival was voor Palais de Papes. Het plein voor dit imense kerkelijk fort was overladen met verklede mensen, mimespelers, steltenlopers, ridders, jonkvrouwen, … het was gewoon magisch! Later keerde Avignon weer terug in de boeken van Thea Beckman (Rad van Fortuin etc…) Ik vond het dus zéér fijn om, vorige week daar even mijn ogen dicht te doen en een paar bladzijden uit die boeken te herbeleven en het plein vol kunstenaars en artisten te zien lopen.

Die brug, “Le Pont d’Avignon” daarentegen dat heb ik nooit begrepen wat daar zo speciaal aan was. Mooi ok, maar zo zijn er veel..

3 Responses to “Avignon”

 • miche said

  Op de brug danst men he;-) mooie foto’s weer. Die van die brug is magistraal!

 • Stijn
  Twitter: aardling
  said

  Oorspronkelijk danste men onder de brug (“saus le pont”) maar dat veranderde door de jaren heen.

 • Good to see real expertise on display. Your courbitntion is most welcome.

Leave a Reply