20/7 2011

Cruizin’

8

Ik heb er lang over getwijfeld, maar maandag heb ik de knoop doorgeknipt een longboard besteld. Boven op de kast staat nog een spliksplinternieuw skateboard dat ik ooit eens van Mr Proper heb gekregen. Maar al die kickflips, shuvits, … daar breek ik alleen maar mijn polsen met, als fotograaf is dat niet bevorderlijk voor je carriere. Maar ik miste het cruisen op een board wel. Op een gewoon skatboard is dat ook niet altijd optimaal wegens harde wielen, je davert bijna van je board als je door ‘t stad bolt. Dus een longboard, jawel impulsief maar toch doordacht.

(Voor de leken, een longboard is bijna dubbel zo lang als een skateboard)

Deze middag stond de koerier met mijn exemplaar voor de deur en geen half uur later was ik op pad om ‘m even uit te testen. De basics had ik snel onder de knie. Met het skaten was ik gewoon om met zeer vaste trucks op pad te gaan, bij een longboard staan die gigantisch los. Even aanpassen, maar ik was er snel met weg. Ik had ook al snel door dat je goed naar voren moet staan om het beste evenwicht te bewaren en zo kan je ook als slalomend snelheid maken.

Na de eerste gewenning op vlakke stukken ben ik dan op zoek gegaan naar lichte hellingen: eentje gebonden in het Nachtegalenpark maar die was ik snel beu. Dan het fietspad naast de ring opgegaan, waar je heel de tijd bergop bergaf kan… gewoon zalig! Ik had maar een uurtje tijd en moest snel weer verder gaan werken maar ik heb er ontzettend van genoten én een kick uit gehaald: snelheid in combinatie met inspanning en ontspanning… I’m hooked already! Ik ga nu steevast opzoek naar nieuwe spots met lange hellingen! Alle tips zijn welkom. Wel voor de zekerheid nog wat polsbeschermers aanschaffen.

O ja, ben ook al één keer zwaar op mijn muil gegaan bij het overstekken aan een druk kruispunt, lekker afgaan! But who cares…

Hieronder een “lean & mean” filmpje gemaakt op het fietspad in het Nachtegalenparkn nuttin’ much maar ‘t geeft wel al een eerste indruk.

in Lifelog Tags: ,

8 Responses to “Cruizin’”

 • ian said

  hoe heb je je model gekozen? er zijn blijkbaar veel verschillende types.

  na de piekverkoop van kleine documentscanners enkele maanden geleden (zie paperless office), voorspel ik nu reeds een boom in de verkoop van longboards! ik ben alvast jaloers.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  gewoon naar de meest generieke vorm gekeken en lengte.
  Dit board is 1.11 meter lang

  en op dat andere :-)

 • The shoes match the pavement color :-D

 • ake said

  nu wil Aenea er ook één ;-)

 • Charlo said

  Holy shit, dat rolt kei smooth! Wist niet dat de fietspaden langs de Ring er zo goed bijlagen.

  Leuk board ook, heel speciaal. Op de site hebben ze precies ook andere, minder courante vormen. Weet je toevallig wat daar het voor- of nadeel van is?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @charlo, ongetwijfeld maar geen idee wat welke vormt doet. Wat wel zeker ook relevant is, is de lengte van je board. Mijne is 44″ (1m11) en dat doet ook veel aan stabilitiet bij hogere snelheid.

 • Hans
  Twitter: tweetathome
  said

  ff nerdiaans commentje: toffe foto.
  Van skaten & boarden geen kaas gegeten :)
  amuseer je ermee en pas op voor flatbecks ;)

 • Tom said

  Aanstekelijk ;o)
  Veel plezier ermee!

Leave a Reply