26/3 2011

Wishlist

4

Deze bus zag ik vorige week staan aan de Scheldekaaien, een reisbus omgebouwd tot een gigantische mobilehome. Ik heb er een 10-tal minuutjes naar staan kijken, niet echt om het onding te observeren maar een beetje wegdromend over de mogelijkheden die zo’n vehikel met zich mee brengt.

Ik reis zéér graag maar er zijn 2 zaken die daar een belangrijke rol in spelen:
Ten eerste kan ik niet lang op éénzelfde plaats blijven, ik moet altijd kunnen ontdekken wat er achter de horizon zit, dat geldt trouwens ook voor @the_misses. Rondtrekken met als enigste kompas je neus, dat is my kind of travelling. Maar daarmee kom ik direct bij mijn tweede punt aan. Dat rondtrekken brengt altijd een héél gezeul met zich mee. Weinig meeemen zit er voor mij niet in, alleen al aan fotomateriaal heb ik een extra rugzak om dan nog maar te zwijgen over de rest.

Dus zo met zo een bus als uitvalsbasis en heb je altijd je materiaal handig mee. En je hebt de vrijheid om op je gemak overal naar toe te rijden. Toch een beetje ruimte om te leven hebben, want tenslotte zijn we met drie en misschien later met vier in ons gezin. Slaapkamer, eetkamer, badkamer, kleine woonruimte en een kleine bureautje waar ik kan werken, mijn foto’s een beetje kan bewerken, en wat bloggen, … Wat fietsen op het dak om vanuit onze tijdelijke uitvalsbasissen de buurt te verkennen. Ik zie het al helemaal ziten. Eerst een jaartje Europa eens in detail gaan verkennen van Portugal tot Zweden, van Engeland tot Siberië, … en dan den boot op naar een ander continent.

Ik zal misschien best eens horen om mijn lieve vriendin dat eigenlijk wel ziet zitten …
Maar geloof me, die bus dat komt er nog wel eens van!

in Lifelog Tags: , ,

4 Responses to “Wishlist”

 • ine said

  Wij hebben daar ook heel lang over getwijfeld met ons nomadz.nu verhaal. Het eerste idee was een schitterende 4*4 truck. Design ingericht enzo. Maar het kostenplaatje werd wel heel duur, voor toch een vrij beperkte ruimte.
  En terwijl met het vliegtuig hoppen niet erg milieuvriendelijk was, is zo’n ding dat natuurlijk ook allerminst.

  Het is dus toch het vliegtuig geworden.
  Geen seconde spijt gehad.

  Weet nu niet of ik ooit nog zou opteren voor de truck/bus/mobilhome. Ik weet nagenoeg zeker dat we dan gescheiden waren teruggekomen :)

 • Serge Van Cauwenbergh
  Twitter: serge_vc
  said

  Een idee waar ik ook ooit mee in mijn hoofd zat (en nog steeds), zij het wel in kleiner formaat, een ruime jeep of minibusje of zo. Krijg je de bus niet gevuld, wil ik zeker mee :-)

 • Een vriend van me heeft een oude daf truck gekocht en volledig omgebouwd tot rijdend appartement waarin hij nu ook permanent woont.

  1 groot probleem: verbruik. Oude trucks/bussen waren nog niet echt voorzien op een dieselprijs van 1,3€/liter en met een verbruik van 17l maakt hij niet snel een tripje.

 • Kim said

  Those goddamn hippies! ;)

Leave a Reply