13/2 2011

Ride

9

Ride

Took my new ride for a spin today! Héérlijk cruisen door de stad, comfortabel, genietend… meer moest dat niet zijn.

Nadat mijn mountainbike gepikt was een tijdje geleden was ik op zoek naar een waardig alternatief. Dat het geen MTB ging worden was me al zéér duidelijk, dat is gewoon niet comfortabel om relax de stad te doorkruisen. Ontelbare keren een zere rug en pijnlijke billen waren daar de perfecte adviseur voor.

Een half jaar geleden had ik mijn oog laten vallen op één van de fietsen van het Belgische merk Achielle, meer bepaald de Craighton Pick Up. Met een dubbele buis, wat het nut daarvan is weet ik niet, maar ‘t ziet er leuk uit en zo een überpractisch en retro transportdrager vooraan.

En toen ze mijn andere fiets gestolen hadden, had ik nog weinig goede excuses om mij niet die fiets als nieuwe stadscruiser aan te schaffen!
Het enige dat ik heb laten vervangen is de torpedorem door gewone handremmen, want zo’n een “achteruittraprem” dat is gewoonweg levensgevaarlijk! En dan in het matzwart … mooi mooi !

En allemaal perfect aankoopbaar met de Ecocheques die u de voorbije 2 jaar steeds van uw werkgever toegestopt kreeg. Ik ben mijn exemplaar gaan kopen hier in mijn eigenste straat, bij Fietsen De Specht, maar als u toevallig niet in Antwerpen woont en er ook ééntje op de kop wil tikken, kan u steeds op de dealerlocator terecht!

O jà, er hangt nu ook een gaffel van een slot rond, want deze mogen ze mijn niet ontnemen!

9 Responses to “Ride”

 • Timo said

  Mooi….maar dat mat zwart ziet er een beetje blauw uit precies?
  Ik heb ook iets in ‘t mat zwart op ‘t oog voor deze zomer…en t’is geen negerinneke :-)

 • Hans
  Twitter: tweetathome
  said

  toffe locatie voor ne wijze fiets ( Gents wijs );)

 • Elly said

  moooiii… ik droom ook van zo’n Achielle maar zolang ik geen garage heb, blijft het bij dromen. Staan daar wat fatsoenlijke vitessen op ? want hier in de Druivenstreek is dat absoluut noodzakelijk.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @Elly, ik heb er drie op staan, maar je kan er ook 8 vitessen laten opzetten.

  Maar euh die fietsen zijn wel redelijk zwaar.
  Je zal dus cool ende gezwind en heuvel afrollen. En warm en traag de heuvel op…

 • Serge Van Cauwenbergh
  Twitter: serge_vc
  said

  De reden waarom ik met mijn halve mountainbike/citybike nauwelijks rijd is omdat die niet comfortabel is. Ik zou beter ook zo’n model als dit hier aanschaffen. Lijkt me inderdaad een pak rustiger en comfortabeler om mee te rijden.

 • Koen Van der Auwera
  Twitter: atog
  said

  Mooie fiets! Het is plezant fietsen met een goeie mooie fiets. Geniet ervan!

 • Wim said

  Sweet ride!

 • nu nog een kinderstoeltje erop. of is dat dat dingske vanvoor? :-)

 • Wow echt een aanrader, mijn lief heeft nog een stoere bike nodig, deze lijkt me geschikt!

Leave a Reply