7/2 2011

35mm part II

5

Een tijdje geleden heb ik een post geschreven over de manuele 35 mm 1.4 die ik van @pietel te leen had gekregen. Zoals daar reeds gemeld was ik nogal wild van het bereik van die lens.

Ik ben dan maar op zoek gegaan naar één of andere manier om mijn handen op die lens te krijgen om eens te testen. Het is tenslotte een te dure lens om zo maar impulsief te kopen.

Wat rondbellen leerde me al snel dat de lens nog niet echt wijd verspreid was voor verkoop, wat vaak het geval is bij Nikon Product launches, en dus zeker niet voor verhuur.

In een tweede poging dan maar getracht om een rechtstreeks contact bij Nikon te contacteren, tevergeefs, zonder zelfs maar één antwoord. Erger nog dezelfde mail ging naar het officiële PR bureau van Nikon. Maar zelfs deze gespecialiseerde communicatie dienst achtte het niet nodig om zelfs maar op een mail te antwoorden, al was het maar om te zeggen dat ze niet geïnteresseerd waren in mijn voorstel.

Anyway, de hoop om die lens te testen had ik een beetje opgegeven. Ondertussen was ik nog eens door mijn foto’s gelopen en had gemerkt dat ik meestal fotografeer tussen de 30 & 40 mm, dat was dan toch weer een beetje een teken vond ik. Uit nieuwsgierigheid toch even naar Foto Rubens gebeld, waar ze er net één op stock hadden. Ik zou ‘m dan maar in de winkel even testen. De rest hoef ik jullie niet te vertellen natuurlijk …

Ongeloofelijk hoe tevreden ben ik van die lens. Ze is niet licht, daar waar ik vroeger continu met een 50mm in de tas rondliep, die licht en compact was, zit ik nu met een iets groter en zwaarder objectief maar dat is dan nog binnen aanvaardbare normen. Waar ik laaiend enthousiast over ben is het bereik, diafragma in combinatie met de snelheid! En dan de beelden… heerlijk! Enfin, de technische reviews moet u maar lezen op de daarvoor gespecialiseerde blogs.

Anyway, deze lens zit nu gewoon standaard op mijn body als ik de deur uitga, meestal neem ik zelfs geen andere lens meer mee. Net breed genoeg voor een wijd beeld, niet te breed voor een leuk portret. Tot nu toe alleen nog maar wat eigen werk met die lens gemaakt maar binnenkort schiet ik een hele reclame campagne met deze lens. My new favorite!

En tenslotte, u hebt ze al zien passeren de voorbije dagen/weken. Maar hieronder toch een paar voorbeeldjes, alle beelden zijn op 35mm diafragma 1.4 getrokken. Want ondanks al het gepalaver hierboven, ‘t zijn de resultaten die spreken…

S.

5 Responses to “35mm part II”

 • ik zou ze wel willen, maar ik denk dat ze een ietsipietsi boven mijn budget ligt… :-)
  maar als ge me ooit een cadeautje wilt geven…

 • Geweldig hé, heb ooit bijna een compleet huwelijk met alleen die lens geshoot.

 • Anne said

  Is er een vergelijking mogelijk met die 30mm 1.4 die ik vorig jaar in gebrluik genomen heb?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Anne, ik denk het wel. Hoewel het ook kan dat die 30mm eerder een 50mm is omdat je op DX (niet full frame) zit.

  Maar die sigma 30mm1.4 is is ook een fantastische portet lens!

 • Oh jee… wat een professionaliteit hier… de foto’s (gemaakt met mijn gsm) zijn echt om te schamen!

Leave a Reply