24/1 2011

MT

3

Ik had wat vrije tijd deze middag en had vooral zin om eens de nieuwe 35mm 1.4 uit te testen bij een portretje. MT, was degene die het snelste op mijn tweet reageerde. Hem opgepikt op linkeroever en iets verderop naar Antwerp Plage gereden.

‘t Concept is simpel: met één lens en één (of géén) licht, leuke portretten maken op een willekeurige locatie.

Ik was eerst van plan om eerst met natuurlijk licht wat te werken, maar de lucht was zo fel wit dat ik er uiteindelijk een bare SB900 heb opgezet om een beetje contrast in de lucht te krijgen. Alle beelden zijn op 35mm 1.4 getrokken met de SB900 op 1/16.

Als het mij lukt ga ik dit wekelijks proberen te doen, tweeten en de eerste die reageert hangt er aan vast. Voor mij een goede oefening telkens om vindingrijk met de voorhanden locatie/licht te werken en de geportreteerden houden er leuke beeldjes aan over… en zo kom ik ook nog eens wat boeiende mensen tegen!

3 Responses to “MT”

  • qrt said

    ik weet wat ge bedoelt (heb de dvd van zach arias gezien :-) ) en toch lijkt het steeds zo vreemd: als het licht te fel is moet je een flits gebruiken. :-) zucht… nog veel te leren :-)

  • Hawel, ik ga daar niet lullig over doen, ik ga dat in de gaten houden. Ik wil de mens achter deze camera wel eens leren kennen.

  • één van uw beter portretten man !!. Sterk !

Leave a Reply