15/1 2011

6 miljard

0

Vandaag in Tour & Taxi’s naar de tentoonstelling “6 miljard mensen” van Yann Arthus-Bertrand gaan kijken. Ik had me een beetje vergist in het feit dat ik dacht dat het een fototentoonstelling was maar eigenlijk is het een video tentoonstelling. Achteraf gezien was ik daar nog blij om ook…

‘t Concept is eigenlijk héél simpel, ze hebben wereldwijd meer dan vijfduizend zevenhonderd en zoveel mensen dezelfde vragen gesteld. Telkens rond bepaalde thema’s: liefde, huilen, geluk, vergeving, woede, familie, dood, etc… De tentoonstellingruimte is opgedeeld in verschillende kleine ruimtes waar de antwoorden op die vragen afgespeeld worden, thematisch en alle nationaliteiten door elkaar. Dat geeft nogal duidelijk de contrasten weer maar eigenlijk ook veel gelijkenissen. O ja, een héél gemakkelijk spelletje: spot de oppervlakkige Amerikaan, je haalt ze er zo uit.

Anyway, een zéér orginele tentoonstelling met ontzettend boeiend materiaal. Voor mij was het alleen lastig om zo lang op een stoeltje te blijven zitten om alle fragmenten te beluisteren, ik ben er zo een beetje kris kras doorgelopen en hèr en dèr wat gaan bekijken en beluisteren en zelfs dan is het al ongeloofelijk boeiend. Maar voor u die véél méér geduld heeft als mij zal het eens te meer een prachtige ervaring en eye-opener zijn!

Leave a Reply