14/10 2010

Canon-style

3

 
Gisteren samen met wat collega fotografen op invitatie van Canon naar de vijfjaarlijkse Canon Expo getrokken. Thallys gewijs naar Gare du Nord en dan de Expo op La Villette binnen. Een gigantische expo waarin alle velden waar Canon zich op profileert aan bod kwamen: Imaging, Medisch, beveiliging, envirroment, … en natuurlijk hetgeen waar wij vooral in geïnteresseerd waren: photo. Aangezien ik een Nikonian ben was het leuk om eens wat te spelen met Canon gear en lenzen. Maar mijn interesse ging vooral uit naar de printers. De kwaliteit ervan is echt enorm. Ben er nog niet uit of ik er nu één ga aanschaffen of niet maar daar kom ik later nog wel eens op terug hier.

Na een paar uurtjes rondlopen op de expo hadden we het wel gezien en werden we via een “kleine” omweg naar het Kube Hotel gegidst alwaar wij in Eskimo outfit in een Ice-bar het één en ander konden nuttigen.

 
Verrassend lekker gaan eten in een Brasserie die de naam meer dan waardig is. En aldaar hadden de één al meer moeite om zich te gedragen dan de ander:
 

 
Uiteindelijk was het een fijne dag met gelijkgezinden onder de vriendelijke begeleiding van onze Canon-boyz. Want zoals ik in het verleden heb gezegd, dat weten ze daar bij Canon goed aan te pakken, hoe ze hun gebruikers en doelgroep moeten benaderen. Een open dialoog tussen producent en gebruiker/doelgroep. Deden ze dat bij Nikon ook maar…

in featured Tags: , ,

3 Responses to “Canon-style”

 • ake said

  Toch wel een beetje gezond jaloers, ja ;-)
  Ik heb 2 Canon printers, je mag ze altijd eens komen testen.

 • Serge Van Cauwenbergh
  Twitter: serge_vc
  said

  Volgens dat ik her en der uit commentaren begrepen heb, was het een interessant event.

  Als Nikon-gebruiker had ik een tijd geleden contact met de Canon manager en dat verliep veel vlotter dan bij Nikon waar ze soms niet of heel erg laat op e-mails antwoorden. Communicatie met (bepaalde?) klanten is duidelijk niet hun sterkste punt, ik ben alvast niet de enige die hiervoor al een opmerking heeft gemaakt.

  Ik had jaren geleden al eens plannen om een printer uit een pro-reeks aan te kopen, maar dat plan is uitgesteld. Ik denk dat de technologie ondertussen ook veel verder geavanceerd is.

 • Hebt ge de Johan zijn ogen terug wit gemaakt of was dat voor zijn whiskey-dessert? ;)

Leave a Reply