8/10 2010

Bag It

5

Ik denk dat elke fotograaf hetzelfde probleem heeft, voor elke situatie is er een andere tas nodig. De ene keer moet je slecht een body en twee lenzen meenemen, dan weer een hele resem en nog wat flitsers erbij… Voor mijn professionele opdrachten ben ik goed voorzien van cases & bags om alles compact en efficïent te transporteren, dat vind ik héél belangrijk.

Maar ik ben echt heel lange tijd op zoek geweest naar een coole bag waar ik wat meer met kan zwerven door de straten zonder te moeten inboeten aan bewegingsruimte, functionaliteit. Lange tijd heb ik gebruik gemaakt van de The North Face bags. Maar uiteindelijk blijken ze ofwel te groot ofwel te klein. En zo een schoudertas met een snijdende riem is ook niet alles meer na een dag rondlopen. Even heb ik nog getwijfeld om voor Domke te opteren maar die zijn dan weer te beperkt enkel voor camera’s en een mens wil al eens een laptop of iPad meezeulen om lekker mobile te werken.

Toevallig kwam ik via ex-collega CNTRL terecht op de deze coole bag:

Een product van Incase in samenwerking met fotograaf Ari Marcopoulos.
Onderstaande filmpje geeft meer uitleg over de features of je kan ook op de site kijken. In elk geval: it fit’s my needs!

Ik was net op tijd om er nog eentje te bestellen en ondertussen is hij alweer uitverkocht. Ze leveren ook niet buiten The States maar ook daar hebben we een oplossing voor gevonden. ‘t Duurt nog even voor hij rond mijn schouders hangt, maar ik kijk er vol ongeduld naar uit.

in gear Tags: ,

5 Responses to “Bag It”

 • enkele dagen geleden op miss swiss haar blog, maar enkele weken geleden al via @dipfico gespot. je was er vroeg bij!

  ik vind de tas zelf nogal bulky en hij ziet er niet erg rugvriendelijk uit. je moet er wat voor over hebben om zoveel materiaal mee te sleuren. als luiertas zou het anders ook niet misstaan ;-)

 • Stijn
  Twitter: StijnDeWinter
  said

  Ziet er goed uit… Ik ben op zoek naar een iets kleinere bag voor een 1 body, 1 a 2 objectieven en wat kleine spullen zoals een pola, memory en batterijen. Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen met deze bag.

 • [...] nu een week en half, die nieuwe PW’s, en ze behoren al tot de standaard uitrusting van mijn travel bag, dat is de tas die ik sowieso meeneem vanaf dat ik het huis [...]

 • [...] on the fly een selectie kan maken. De kleinste versie van de Pro serie omdat het in mijn “o zo belangrijke tas” moet passen. If it doesn’t fit the bag, it doesn’t fit my [...]

 • [...] carry around when I just want to take some snapshots or stroll around the city. Everyone has one, mister Dipfico has his Incase Ari Marcopoulos for his “one” shoots and I have my Crumpler, and I l love [...]

Leave a Reply