6/9 2010

Snapshotting IV

6

Een tijdje geleden heb ik eens een post geschreven over welke compact cams mijn voorkeur hebben. Ondertussen heb ik mezelf ook eentje aangeschaft ter vervanging van mijn G10. Die G10 blijft een geniaal toestel op het feit na dat ik de kwaliteit bij hoge iso’s niet zo goed vond en dat ik liever met een vaste lens werk ipv van een zoom lens (met digital zoom). Alles hangt natuurlijk af van wat je wilt doen met zo een camera, dat is natuurlijk voor iedereen verschillend en welk budget je daar voor over hebt.

Ik was op zoek naar een toestel dat vooral goede beeldkwaliteit opleverde, snel focussed en dat je handig kan bedienen qua white balance – iso – focus point, …. Daar heb je een goed toestel voor nodig en een goede lens. Mijn keuze is dus gevallen op de Panasonic GF1 met 20mm 1.7 lens. Ideaal voor portretjes te trekken van de mensen rondom mij. Het hoe en technisch moet u hier maar even lezen.

Panasonic GF1

Standaard zet ik de camera op f1.7 aperture priority en fotografeer in RAW. Sinds ik die camera heb, zijn er al veel mensen de lens gepasseerd. Zoveel dat ik heb besloten om thuis een “People we care about”-wall te maken. In de Ikea een 30 tal fotokadertjes gaan kopen en allemaal 10-15 zwart wit beeldjes ingestoken gemaakt met deze camera. Want daar draait het voor mij gewoon om met zo’n compact cam: het plezier van beeldjes te trekken overal waar je komt.

Hier wat beeldjes dan hebt u een idee wat er uitkomt van beeld materiaal:

6 Responses to “Snapshotting IV”

 • Wim said

  Heb je ook al een foto van de muur? Lijkt me een tof idee om te doen (als je er de plaats voor hebt).

 • Old | - dipfico's daily -
  Twitter: pitslamp
  said

  [...] snapshots met de GF1, ik ga die terug eens wat vaker [...]

 • Old | - dipfico's daily -
  Twitter: pitslamp
  said

  [...] snapshots met de GF1, ik ga die terug eens wat vaker [...]

 • X100 | - dipfico's daily -
  Twitter: pitslamp
  said

  [...] X100. Tot nu toe was ik geen enkel toestel tegengekomen in die categorie die de competitie met de Panasonic GF1 aankon. Zowel de laatste releases van Nikon en Sony met respectievelijk hun NEX-7 en V1, waar ik [...]

 • [...] camera’s de revue laten passeren ‘t was begonnen met de G10 van Canon, daarna de GF1 van Panasonic en momenteel de X100 van Fujifilm. Over die laatste heb ik echt geen slecht woord, heerlijk [...]

 • If you’re an entrepreneur such as a business coach, speaker or author, the first thing you need to consider
  is that the study waas conducted on an e-commerce retailer.
  Call me Senataka write my website Internet Marketibg
  and easy way. It gives your brand the credibility that something is always being done.

Leave a Reply