28/8 2010

iTravel

1

Eindelijk zag ik vandaag in de rekken van de Fnac de iPad Camera Connector Kit liggen. Daar zat ik dus al een maand of 4 te wachten omdat het de enige “missing piece” was die ik nodig had om compleet compact te zwerven, reizen en fotograferen. Nu kan ik snapshots instant online zwieren.

Mijn DSLR sleur ik niet meer overal mee, dat is soms nogal overkill zeker als je gewoon met je lief of met vrienden ergens wat gaat rondhangen. Een degelijke compact is dus een perfect alternatief, in mijn geval de Panasonic GF1. Soms als ik ergens lang zit, rondhang of wcht dan heb ik zin om af en toe al eens een beeldje te bewerken en online te zetten. Vroeger durfde ik dan al eens naar huis gaan om dat te doen, zo ben ik nu eenmaal. En aangezien ik de kwaliteit van de iPhone camera niet goed genoeg vind om op mijn blog te posten is dat ook geen optie.

Maar nu met de iPad, de Camera Connector Kit en een photo-editor app is dat probleem ook weer netjes uit de wereld geholpen.
Ik kan de RAW beelden uit mijn camera via USB of de Card Reader inladen op mijn iPad en dan via Adobe Photoshop Express of een andere app bewerken naar mijn zin en stijl.
Er zijn natuurlijk beperkingen via deze editors maar ze hebben al genoeg mogelijkheden om je beeld iets meer eigen cachet te geven. En voor mij net goed genoeg om op de blog te zetten. Via m.flickr.com (of de flickr mail uploader) upload ik ze naar mijn flickr-account om ze zo op mijn blog te zetten.

Hier de twee apps die ik al eens pleeg te gebruiken voor foto’s te bewerken op de iPad:

Adobe Photoshop Express

PhotoPad

Toegegeven, het blijft een beetje omslachtig om de beelden, zoals ik ze wil, online te zetten. Laat ons zeggen dat vorige beeld van Ian, me 10 minuten heeft gekost van bewerken tot online. Maar het gaat en ‘t is niet moeilijk. Misschien als je niet zo’n pietje precies bent als ik op gebied van lay out, fotokwaliteit, … dat het veel sneller kan. In elk geval vind ik het reuze dat ik met zo compact materiaal overal ter wereld kwalitatieve beelden, redelijk eenvoudig online kan zetten. De volgende city trip die ik doe kan ik met de GF1 en een iPad doen, ipv van een laptop. De DSLR gaat ook nog wel mee :-)

One Response to “iTravel”

  • Bart said

    Voor mijn reis naar India had ik een Dell Mini (Windows 7) gekocht omdat een iPad qua diskspace toch een beetje beperkt is. De aankoop van deze netbook bleek al snel een vergissing te zijn. Buiten dat het ding pokketraag was had Canon geen drivers voorhanden voor Windows 7 waardoor het copieren van een 4GB CF kaartje meer dan 30min in beslag nam. Het rotding heb ik dan maar in de hoek gegooid en een Nexto gekocht waar ik zeer tevreden van ben. Met 160GB kwam ik absoluut geen diskspace tekort. Een 4GB kaartje copieren duurt ongeveer 1 minuut en gedurende een volledige maand India heb ik het de hard disk geen enkele keer moeten opladen. Uiteraard kan je de foto’s niet bekijken noch bewerken tijdens jouw trip, maar dat maakt het eens zo plezant als je naderhand nog eens rustig doorheen jouw reis kan scrollen en op een normale computer bewerkingen kan doen. Voor mij dus geen live bewerkingen of publicaties!

Leave a Reply