10/8 2010

Cruising

11

Ik heb mij zo een jaartje of twee geleden een mountainbike aangeschaft om in ‘t stad gemakkelijk te kunnen rond cruisen. Enigste nadeel van een mountainbike is dat het cruisen niet zo aangenaam, laat staan gemakkelijk is: de onderrug, armen en schouders staan continue onder druk… allé, niet aangenaam fietsen zo voorovergebogen. En nu heb ik mijn oog laten vallen op onderstaande retro vintage cool cruise vélooke! Zo mooi, cool en heb er daarnet een testritje met gedaan ze rijden heerlijk. Rechte rug, comfortabel trappen… maar ze zijn wel duur! Ik ga er nog eens over nadenken.

‘t Is wel 100% belgische makelij die – Achielle – fietsen. En hun fietsen heten ook Jules, Marie & Miel … Vlaamscher kan het toch niet! Ik spring op mijn Marie en rij naar den bakker!

in Lifelog

11 Responses to “Cruising”

 • Dirk said

  In het hetzelfde genre heb je ook Kronan (http://www.kronan-fietsen.be). Weet wel de prijs niet.

 • johan said

  hey,

  als je niet lekker kan cruisen met he mtb dan is de fiets mischien niet goed afgesteld.

  teveel druk op de armen kan voorkomen door een zadel dat niet horizontaal is afgesteld, als je een waterpas op het zadel legt dan moet dit waterpas staan. verder moet je dan met het zadel naar voor of achter schuiven, afhankelijk van de stand van je knieen ten opzichten van de pedaalas. eens je stabiliteit hebt dan komt er ook minder druk op armen en rug. eventueel je is laten opmeten en door een fietsenmaker en de fiets juist afstellen … ik heb dit laten doen voor mijn koersfiets, 30€ maar je krijgt er een “nieuwe” fiets voor terug.

  succes!

  ps normaal doe je dit eerst en koop je dan een fiets die door fietsenmaker juist afgesteld wordt (meting is dan gratis) … he zou kunnen dat de fietsenmaker hier wel een grap over maakt ;) ik zat in het zelfde schuitje :) een fietsenmaker die geen opmeting doet verkoopt mij nooit van mijn leven nog een fiets.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Johan, je hebt daar zeker gelijk in.

  Maar ik verkies toch liever een stadsfiets in t stad :-)

 • Ex-collega D. said

  Ik heb net een Personal Bike van Batavus gekocht bij Fietsen Koen. Zware fiets, maar ideaal voor een kinderstoeltje ;-) en nog wat extra fietstassen. Bovendien stuurt hij heel vlot, vergelijkbaar met mijn Brompton! Niet goedkoop, maar met de ecocheques betaal je al een stuk minder.

 • Is een ligfiets niet eerder wat voor u? Of een motorfiets?

  Check ook Van Moof. Mijn broer heeft zo een. Fietsenwinkel in lange lozana die ze verkoopt.

  Maar sowieso: dure fiets in ‘t stad is altijd een risico.

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  Wil je cruisen of “zonder hard te trappen ergen geraken”

 • johan said

  HAA! Got it :) Je hebt gewoon zin in een nieuw speeltje ;) Groot gelijk, hou ons vooral op de hoogte, ben benieuwd! Succes.

 • tom tjeump said

  I agree: een fiets voor elk soort ondergrond :-)
  ik heb een stadsfiets (een stevige hollander), een mountainbike voor de bossen en een koersvelo voor speed op wegen langs het water

  één zaak is wel belangrijk: een GOED slot!
  (kan je wel gebruiken tegenwoordig in A’pen als ik de filmkes op Youtube mag geloven)

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  Op “den buro” hier kwam Kenson deze week met iets mooi af: http://www.fujibikes.com/LifeStyle/ClassicSeries/Feather.aspx

  Fixed of freewheel, gaat niet kapot wegens geen brol…zet er een recht stuurtje op dan hé.

 • TBR said

  Een stadsfiets met zo’n drager vooraan zou ik niet meer kunnen missen! Zie maar naar:
  http://www.fototbr.be/2009/12/fietsende-fotograaf/

 • Ride | - dipfico's daily -
  Twitter: pitslamp
  said

  [...] half jaar geleden had ik mijn oog laten vallen op één van de fietsen van het Belgische merk Achielle, meer bepaald [...]

Leave a Reply