21/7 2010

iPhone 4

12

Zo, ik heb met vreugde al 24 uur gebruik kunnen maken van de iPhone 4 en dit zijn mijn eerste bevindingen.

Eerst en vooral blijf ik het een dure telefoon vinden maar het gebruiksgemak en gebruiksplezier brengen daar véél soelaas.

De snelheid van deze nieuwe iPhone is fenomenaal, je vliegt letterlijk tussen de verschillende apps, al dan niet in multi tasking of gewoon switchend van de ene naar de andere app. Zeker voor mij, die van een iPhone 3G kwam, is deze snelheid een revelatie. De iPhone 3G was op zich een goed toestel, maar de upgrade naar IOS4 heeft veel gebruikers een stampje tussen de benen gegeven qua performantie. De iPhone 4 is een droom op dat vlak, wachten is er niet meer voor apps die opstarten, een foto toevoegen aan een mail, …. het vliegt er allemaal door op een fractie van een seconde.
Ook het fototoestel is een heel pak sneller en maakt scherpe beelden, de ingebouwde flash is van goede kwaliteit zowel tijdens het filmen als fotograferen.

Enfin, de features die kan je je allemaal hier nalezen, bij Apple kunnen ze het zelf allemaal beter uitleggen. Ik kan alleen maar zeggen dat ze niet liegen.
Ik som even op wat voor mij de beste features zijn:
Face Time, snelheid, kwaliteit van video en foto, multitasking, screen rotation lock, super snelle en accurate GPS en kompas integratie in Google Maps (nu kan je echt goed navigeren in een vreemde stad of als ge zat zijt en de weg niet meer vindt).

Ik wil het ook nog even hebben over de “Face Time“, dat vind ik gewoon geniaal en is eigenlijk de hoofdreden waarom ik zo graag deze laatste versie van de iPhone wou. Die facetime stelt je in staat om over wifi een video call te doen. Op zich is dit geen revolutionaire technologie want dat bestaat al lang en was reeds eerder geïmplementeerd in ander gsm’s – telefoon. Maar de manier waarop het geïmplementeerd is maakt het geniaal: zeer gebruiksvriendelijk met oog voor hoe de gebruiker het ervaart (2 camera’s: één vooraan en één achteraan waar tussen je kan switchen).

Binnenkort zet The Misses onze eerste koter op de wereld en dat wil ik op elk moment van de dag mee kunnen beleven. Dus ik ga voor The Misses ook een iPhone 4 kopen zodat wij lekker kunnen doen zoals in het promo filmpje van Apple. Dan kan ik vanop het werk of een andere plek met Wifi naar huis video bellen en vertederd toekijken hoe onze kleine zijn pamper eventjes bijvult, een papje eet of bij mama op de buik ligt te slapen, … yep daar alleen al voor doe ik het!

En dan nog even over het antenne probleem: ik heb daar hoegenaamd niets van gemerkt het bellen verloopt probleemloos en de ontvangst ook, zelfs zonder de bumper.

Ik ben hier geen “halelulja” aan het schrijven voor de iPhone, ik weet dat er andere toestellen zijn die dezelfde mogelijkheden hebben en misschien zelfs goekoper zijn.

Persoonlijk vind ik dat er geen beter geïntegreerd toestel is op de markt dan de iPhone (4) die je in staat stelt om op zéér eenvoudige manier al je foto’s en filmpjes met twee klikken op je website/youtube/… te zetten. Al je agenda’s, contacten & mails foutloos synct met mac/pc en daarbij ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk is. Maar u mag daar anders over denken, want dat is uw recht!

in G33k Tags: ,

12 Responses to “iPhone 4”

 • timo said

  Ziet er een geweldig toestel uit, maar ik vrees dat het niet kan tippen aan mij Iphone 5 Niko…. :-)

 • En werkt die Facetime alleen maar tussen Iphone 4′s? Of gaat dat ook tussen een Iphone en een proggie op je mac?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @lancelot: idd voorlopig enkel tss iPhones. Dat is mss een minpunt in het algemeen, maar voor mij stoort dat niet want ik wil enkel videocallen met the misses in eerste instantie.

 • Is het bij een iPhone intussen al wat makkelijker installeren eigenlijk? Geef mij eender welk Android-toestel en ik ben up-and-running binnen de drieënhalve minuut, contacten, mails en alles. Hoe loopt dat bij de omschakeling tussen iPhones?

 • Bram
  Twitter: paljasken
  said

  Ik ben er van overtuigd dat de iPhone een geweldig toestel is. Ik heb zelf twee jaar met veel plezier van de iPhone 3G gehad. Via een omweggetje van BlackBerry (véél beter communicatiemachien dan de iPhone, maar ook veel saaier en veel minder in beweging qua ontwikkeling) ben ik nu bij Android aanbeland.
  Ik ga niet de fout maken om de systemen iPhone Android te vergelijken, beiden hebben hun sterke en mindere kanten. Maar de ervaring is heel gelijkaardig waar de aankoopprijs een stuk lager is.

  Facetime lijkt inderdaad mooi, en in jouw geval met het nieuw leven op komst kan ik je enthousiasme begrijpen. Maar eerlijk gezegd, denk ik dat je dat prima met een laptop met webcam kan doen via skype. Ik denk dat facetimen iets is dat je “eens” doet, maar dat niet snel het gewone bellen zal gaan vervangen (nu zeker niet omdat het enkel over wifi kan). Het is al door verschillende merken uitgeprobeerd maar nooit aangeslagen. Maar het probleem is altijd compatibiliteit en gebruiksgemak geweest. Het geniale aan facetime is het gemak waarmee je het schijnbaar kan starten. En het zou dus mooi zijn als Apple de belofte om van Facetime een open systeem te maken waarvoor iedereen kan ontwikkelen en integreren waar maakt.

  In ieder geval veel plezier met je nieuwe speeltje gewenst!

 • blijkbaar werkt dit alleen nog maar van iphone naar iphone, is toch wel een aderlating al zullen ze wel met een programma komen vermoed ik?

  http://mac360.com/index.php/mac360/comments/will_apples_new_facetime_video_work_on_a_mac/

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @janSeurinck: euh nog nooit problemen met gehad. Omschakeling van vorige iphone naar de nieuwe duurde 20 seconden.

  Ik heb daar nog nooit problemen met gehad, dus kan daar niet over oordelen.

 • Ok, ik hoorde het iemand op een podcast vertellen. Kan aan die persoon gelegen zijn. Dat kabeltje heb je zeker wel nog nodig en dat vind ik echt wel een epicfail.

 • Erik said

  Conclusie van het verhaal, ik ga dus moeten aanschuiven voor de mobistar shop binnenkort! :)
  Waar heb jij je microsim vandaan?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @Erik: gewoon aangevraagd bij Proximus

 • aleksiz said

  waar heb je hem gekocht?

 • Serge Van Cauwenbergh
  Twitter: serge_vc
  said

  Ik had me bij Switchshops op een wachtlijst laten plaatsen al denk ik dat ik voorlopig ga passen met de aankoop want het is toch erg veel geld. Ik heb nog de allereerste versie, ooit uit de States laten meebrengen, en die werkt nog goed voor wat ik het nodig heb, weliswaar traag, maar het stoort me niet.

Leave a Reply