11/6 2010

HPRC CF card protection

6

U weet het al, ik zorg altijd extreem goed voor mijn materiaal. Maar waar ik ook tijdens een shoot wel eens wakker van lig is het feit dat ik mijn CF cards niet kwijt speel. Materiaal is meestal te vervangen, maar een klant of weet ik veel wie vertellen dat je de CF card met foto’s kwijt bent en helemaal opnieuw moet beginnen dat is fataal. Ik had al een aantal CF card houders gezien maar die waren dan ook niet meer als een plastieken doosje dat even fragiel is als de orginele verpakking van die cards.

Uit nieuwsgierigheid was ik nog eens even gaan kijken op de site van de maker van mijn Ruff ‘n Tuff backpack en wat blijkt, die hebben een heel gamma dat voor fotografen is. En daar zag ik bovenstaande tussen staan. Ik ben wel een fan van dat materiaal: die BackPack heeft me nog geen seconde in de steek gelaten, en ik gebruik hem dagelijks. Alle cases die ze hebben zijn stof & waterdicht en extreem schokbestendig. Bovendien zien ze er nog cool uit ook. Die CF Card case is handig: je kan meerdere formaten boven elkaar bewaren, aanduiden met een pijltje welke vol of leeg zijn. Mooi, praktisch en stevig.. daar hou ik van!

Dus snel even gegoogled waar ik dat ding kon kopen. Er is maar één invoerder in België: Eurocase te Antwerpen (Wijnegem), gebeld of ze hem op stock hadden en wezen oppikken. Ze gaan mij daar nog zien vrees ik.

6 Responses to “HPRC CF card protection”

 • En wa kost dat als ik vragen mag?

 • Bramzo said

  1…??

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  25 eoro dacht ik

 • tom said

  stevig ziet het er zeker uit. maar eerder voor opdrachten en niet zozeer voor in je broekzak zeker? hoe groot is dat?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  yep, is meer voor opdrachten hé!

  ongeveer 15 cm hoog en 2 dik

 • Pietel said

  Laat het mij weten als je daar nog eens passeert. Ik zoek een nieuwe.

  Overweeg je een image tank? Om tijdens de opdracht meteen alle foto’s dubbel weg te schrijven? Want de D700 heeft geen dubbel CF compartiment zoals de D3.

Leave a Reply