6/6 2010

Stadsvlucht

10

Green
[ view big ]

We hadden het even gehad met ‘t stad. De drukte, de buren, de warmte, ‘t lawaai. Gewoon naar de ouders getrokken buiten de stad en daar een weekendje gelogeerd. Heerlijk om heel de dag op je blote voeten te kunnen rondlopen in het gras, geen buren horen, gewekt worden door de vogeltjes, de eekhoorn door de tuin te zien spurten van de ene naar de andere boom, bbq’ke doen, …
Soms vraag ik mij af waarom ik nog in ‘t stad woon en soms vraag ik mij af wat ik in godsnaam te zoeken zou hebben buiten de stad?!

in Lifelog Tags:

10 Responses to “Stadsvlucht”

 • qrt said

  wij wonen nu weer iets “landelijker” en da’s ook niet altijd plezant. maar dat kan ufcuz ook te maken hebben met het feit dat we op een appartement wonen. best of both worlds zoeken we eigenlijk. aahhhh…

 • Jay said

  Lekker buiten de stad wonen. De stad is goed om te gaan werken, terrasje doen, uitgaan, feesten, … maar gezellig buiten de stad in het groen wonen. Perfect :) Nadeel, dat je altijd een auto moet hebben om ergens te geraken.

 • Junni said

  Ik verhuis eind dit jaar van Leuven centrum naar het landelijke Ottenburg. Ik ben graag in Leuven, maar ons appartement is nog een oud herenhuis met enkel beglazing, geen plaats voor diepvries, geen afwasmachine, straatlawaai, onnozel studenten, … Kortom, we zijn het hier een beetje beu.

  De rust en sfeer die we in Ottenburg hebben, gaat ons (hopelijk) enorm veel deugd doen. Ik kijk er al naar uit om met een glaasje wijn op ons terras te zitten, met zicht op groen. Enkel hopen dat de vogeltjes niet te hard fluiten :)

 • derekb said

  Natuurlijk zijn er veel dingen die je mist van in de stad. Veel te voet kunnen doen, ff naar ‘t centrum, een terraske, bij iemand binnenspringen, meer keuze dan frituur, chinees of griek,… Na 4 jaar Bxl, 8 jaar Antwerpen en weer 2 jaar Bxl centrum is dat hard afkicken. Maar als ik dan terugdenk aan mijn eigen jeugd en het dagenlang rondhangen in de weien en bossen, dan ben ik content dat ik mijn zonen ook in het groen laat opgroeien. Hoe dat’m hier nu 2 dagen op zijn blote voeten in den hof rondgelopen heeft, priceless. De stad zullen ze later zelf wel ontdekken.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @derek: yep, zo denk ik er ook over. Vond het heerlijk om mais te gaan pikken, ondergrondse kampen in ‘t bos te maken, …

 • Junni said

  Hier waren het bovengrondse kampen in het bos :)

 • Charlo said

  Tsss, dat zit hier dan de spreekwoordelijke twee straten verder en dat komt niet eens goeiendag zeggen ;-)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @charlo: ‘t zal dan voor één van de komende weekends zijn!

 • Afgelopen weekend het super gevoel gehad te hebben om op een bbq met vrienden in onze tuin uit te kunnen pakken met onze eerste groentjes uit de tuin. We wonen nu amper 4 weken terug in mijn ouderlijke boerendorp en ik zou niet meer terugkunnen naar een appartement in een drukke stad.

 • Bram Franken said

  Yup! Het was leuk om enkele jaren in ‘t stad te wonen, maar wij hebben toch ook net een huis met tuin gekocht in het dorp van afkomst! Ik kijk al uit naar die heerlijke rust, en die fluitende vogeltjes…

Leave a Reply