9/5 2010

Architecture

0

Architecture
[ view big ]

De tiende foto, onder het thema “Architectuur”, voor het Salon8 project waarin we samen met 8 fotografen elke 2 weken een thematische foto online plaatsten.

Salon8 Website
Salon8 flickr

Hoe een element in zijn omgeving staat en communiceert met de omgevingselementen dat spreekt mij wel aan… Net daarom vind ik dat iets waar architectuur helemaal niet aan te pas is gekomen ook aantrekkelijk. De Antwerpse linkeroever is bezaaid met met grote lompe appartementsblokken niet mooi maar wel practisch en functioneel. Het ontbreken van enige architecturale inmenging, de hartgrondige vloek die je voelt als je naar het gebouw in verhouding met zijn omgeving kijkt, dat vind ik dan ook weer mooi! Bovenstaand gebouw is in dat genre één van mij favorieten… er is zoveel ruimte rond dat gebouw gelaten dat je jezelf afvraagt waarom er hier zonodig in de hoogte gebouwd moest worden.

Leave a Reply