25/4 2010

Kanne

4

Haspengouw
[ view big ]

Vandaag was iedereen in Antwerp-town in de ban van lopen. Reden genoeg voor ons om ook te gaan lopen. En wel naar een plekje op 1,5 1u rijden van de Koekestad: Kanne!
Niet te verwarren met Cannes, de hoofdstad van de gebakken lucht
Neen, Kanne: een dorpje vlakbij Riemst, Eben Emael en Maastricht. Toertje van 11 km gewandeld en ons zelf gesmeerd middagmaal opgegeten boven op de hoogste heuvel van de streek met een prachtig uitzicht. Misschien hebben we iets meer dan 11 km gewandeld want plots stonden we zo goed als in het centrum van Maastricht. Ik vond het al verdacht dat de mensen die we tegenkwamen van steeds verder konden horen en dat het vriendelijke vlaamsche stille knikje veranderde in een luide “hoi”, “hai” of “hallow”! En toen we het bordje – Maastricht Centrum – zagen had ik het lichtbruin vermoeden dat we ergens een afslag hadden gemist … Maar het maakte allemaal niet uit, na een paar kilometer wandelen waren we terug in het vertrouwde Belgenland en konden genieten van ‘t mooie uitzicht. ‘t Is daar in elk geval heel mooi in de Groentekweekstreek van België. We keren binnenkort weer naar daar om nog eens een andere toer te doen. Ja hoor een beetje Vlaanderen Vakantieland doen…

4 Responses to “Kanne”

 • ze hebben daar voor de grap ook een jaarlijks filmfestival. zonder rode loper weliswaar.

 • Mijn thuisdorp! (Riemst that is…Kanne is een deelgemeente van Riemst) Doet gij daar 1.5 uur over van Antwerpen tot Riemst? Trage meneer!
  Als je tips en zo wilt over leuke dingen om te zien daar, laat maar weten! Zoals de toren van Eben-Ezer en zo :-) http://nl.wikipedia.org/wiki/Eben-Ezer
  Volgende keer moet je ook maar eens ondergronds gaan wandelen in Kanne. De grotten zijn echt wel cool.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @claudia, dat is wat Mappy zei deze ochtend 1,5u…. Ik heb niet echt op de tijd gelet toen we er naartoe reden… en dat is ook niet de pointe van de post ;-) maar wel hoe mooi en leuk het daar is!
  Maar dat weet jij dus al ;-)

 • ysabje said

  Ik dacht dat ik aan de 10 miles ontsnapt was, want ik ging een paar dagen naar duitsland. Wel vergeten dat we zondag terugkwamen en dat het spelleke dan nog bezig was. Op 300 meter van ons huis gestrand en nog meer dan een uur moeten wachten voor we doormochten… vervloekte sportievelingen! :-)

Leave a Reply