20/3 2010

S.

4

S.
[ view big ]

Preview van de portret-sessie deze ochtend met Stef. Ik had eigenlijk gehoopt dat we over een blauwe hemel zouden beschikken met hier en daar een wolkje, helaas stuurde moeder natuur mijn plannen in de war. Ik heb zelfs even getwijfeld om de shoot af te bellen tot de situatie optimaler zou zijn maar toen dacht ik: what the hell we maken er gewoon het beste van … Achteraf gezien ben ik daar zéér opgetogen over, de resultaten zijn perfect wat ik in gedachte had: wijd portret met achtergrond, veel lucht, …

Bedankt aan Frederik voor het assistentiewerk want zonder hem waren mijn softbox & ranger op zijn minst tot in Nederland gewaaid! En natuurlijk big up for Stef om tijd vrij te maken om te modellen. Check out his website at twizted.be.

in Foto , people Tags: ,

4 Responses to “S.”

 • Ellen said

  Assi-tenten werk? ;-) Speciaal zenne.

 • kramon said

  hoe heftiger de weergoden; hoe heftiger het portret!
  ik heb als regel dat ik een portret nooit cancel omwille van weer
  het zorgt soms voor dat ‘spatje’ surprise

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  inderdaad, dat heb ik vandaag aan de lijve ondervonden.

 • Inderdaad zelden of nooit een shoot afzeggen voor het weer. De Californische fotograaf Mike Larson vertelde me eens hoe jaloers hij was op het feit dat we zo vaak een interessantere hemel hebben dan de blauwe die hij gewoon is.

  Als ik een tip mag geven: als je de kans hebt om eens op dezelfde plek te fotograferen, zet het onderwerp dan eens een metertje naar rechts (of zet jezelf een beetje naar links). Nu blokkeert de persoon net de rechterkant van het gebouw. Je beeld zal volgens mij veel evenwichtiger zijn, als het gebouw er helemaal op staat. De lijnen op de grond zouden dan ook beter werken denk ik.

Leave a Reply