3/3 2010

mini sneeuwtrip

1

Op initiatief van @Talkingheads mochten Pietel en ik een paar dagen op ontdekking gaan in Oostenrijk, een beetje boarden en eens kijken in de omgeving. Korte tijd en veel op het programma, benieuwd of we dat er allemaal wel in geperst kregen in die 3 dagen.

De initiële bedoeling was met de trein te gaan maar dat zagen we niet helemaal zitten, 16 uur op een trein zitten met je bagage, snowboard gerief en foto materiaal en dan nog eens drie keer overstappen. Wij dus de optie auto aangevinkt in de optielijst en we waren vertrokken. ‘t Is een serieuze streep door Europa dat ge moet trekken om in de Schladming, Oostenrijk te geraken.

 

Maar gelukkig is er “die Deutsche über autobahn”. Daar rijdt iedereen 140 en je mag en kan sneller. De baan verleent zich ertoe en ze staan er niet met flitsers uw hele doen en laten te controleren, gezwind en vlot rijden is dat. De laatste kilometers in Oostenrijk zijn een héél ander paar mouwen geweest: pikdonker, vermoeid en een sneeuwstorm maar blijkbaar was dat niet abnormaal, te zien aan de camions die ons tegen 90 km/h voorbijvlogen.

Maar daar waar we ‘s avonds niet wisten in welke omgeving we vertoefden, werd ‘s morgens al direct duidelijk gemaakt met een prachtig zicht op de bergen.


‘t Is daar eigenlijk wel mooi in de regio Schladming, geen drukke steden en touristische seizoensdorpen. Het leeft hier echt en er wordt geleefd. Je ziet woonhuizen en veel laagbouw hotels, het mag hier dan wel om tourisme draaien, ‘t valt niet op. Geen roepende, lallende hollanders, russen of engelsen op de straten en pisten, daar alleen al wil je extra voor betalen. Aprés ski is voldoende aanwezig om en rond de pistes, maar de dorpen die blijven in harmonie met de bewoners en dat is mooi. Als ik ga skiën dan heb ik alles behalve de behoefte om mezelf de pleuris te zuipen, dat kan ik thuis ook. Boarden, een paar pinten drinken, eten, sauna en zwembad in en dan slapen om de volgende dag fris op de piste te staan.

 

Mooie pistes die niet al te druk waren. Geen enorm uitgebreid gebied maar voor een weekje sneeuw ben je hier wel zoet. Ik heb er maar 3,5u van kunnen profiteren want na een klein uitschuivertje op een ijsplekje mocht ik gaan douchen van de sneeuwcoach. ‘t Verdikt was een gebroken pols. Trouwens gebroken ledematen weten ze daar wel van wanten: het ziekenhuis had een gigantische wachtzaal waar je direct toegang had tot één van de 10 rontgenkamers om direct de breuk vast te stellen. Fabrieksgewijs werd je van de ene ruimte naar de ander gebracht. En enkel de (mooie) dokteres heeft me eens diep in de ogen gekeken en daarna kei hard op mijne pols geduwd met de woorden: “das ist gebrochen” (ofzoiets). ‘t Zal wel zijn als ge daar zo hard op duwt!

 

Boarden zat er voor mij niet in maar ik ben toch nog met de lift naar de top gegaan om wat fototjes te trekken, hoe moeilijk en pijnlijk dat ook was! Mooi uitzicht, tasje koffie en wat naar ‘t passerend volk kijken is ook niet slecht op een maandagochtend. Helaas dus ook geen actiefoto’s van Pietel die ne 360 doet over een leger mooie berggeiten, enkel deze vooral niet geposeerde foto!

Over berggeiten gesproken, we zagen plots over de piste een zestal dames in dezelfde tenue synchroon naar beneden skiën in twee rijen. En bij elke keer dat ze draaiden, telden ze ook allemaal mee. Dat ging van ein, zwei, drei, vier, funf, … serieus ik was helemaal van mijn melk van die sexy punktlichkeit! Also!

[ nog wat beeldjesfull screen ]

One Response to “mini sneeuwtrip”

  • Mini Snowtrip | Niko Caignie
    Twitter: pitslamp
    said

    [...] service I was asked to go on a 4 day ski trip and document this with pictures and write about it on my blog. Unfortunately I broke my wrist while snowboarding, but that didn’t stop me from taking [...]

Leave a Reply