27/2 2010

knopjes

3

Ze durven al eens aan mij vragen of ik eens wat advies wil geven om een eventuele camera te kopen.
Mijn eerste reactie daarop is de volgende vraag:
“Wat wil je daar specifiek met doen?”
De antwoorden gaan van: euh foto’s trekken, beter foto’s trekken, schoner foto’s trekken, direct een fototrekken als ik op die knop druk, …
En afhankelijk van hun verdere uitleg raad ik dan één of andere camera aan.

Maar meestal willen mensen een (dure) spiegelreflex kopen om deze dan te gebruiken als een compact camera op automatisch. Want “al die knopjes snap ik toch niet” Dat zijn dus mensen die een instapmodel van DSLR nodig hebben. Want alle opties die ze er bij kopen gebruiken ze toch nooit.
Voor de anderen die toch eens iets (semi) manueel willen doen en een nikon hebben gekocht: kijk hier eens, alle knopjes staan uitgelegd. En dan moet je maar een beetje prusten en testen om te kijken welke effecten wat geeft. Zo ben ik er ook aan begonnen met mijn D40 een jaartje of twee geleden.

in Foto , gear , how to Tags: ,

3 Responses to “knopjes”

 • ella! geen kwaad woord over den D40 eh ! de ken vindt dat ook ne goeie ! :-)

 • Hans said

  Indrukwekkend dat je op zo’n korte tijd zo’n goede fotograaf bent geworden. Chapeau! Waarschijnlijk ben ik niet de eerste die het zegt maar jouw foto’s zijn echt een plezier om naar te kijken.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Hans,

  Merci!
  Fijn compliment!

Leave a Reply