18/2 2010

Runkeeper

10

Zo, ondertussen al een paar keer gaan lopen met de Runkeeper en ik blijf er ongeloofelijk tevreden van. Ik loop niet op hartritme of duurloop. Ik loop gewoon omdat het mij een fijn gevoel geeft. En dan vind ik het fijn dat ik achteraf op een kaartje kan zien hoe en hoelang ik gelopen heb, welke afstand (ongeveer). En daar is die Runkeeper een kei in. Dat het soms niet altijd heel accuraat is, dat zou kunnen maar of ik u 200 meter meer of minder heb gelopen, dat vind ik niet zo belangrijk. Zie hier mijn ronde van vandaag, perfect getracked zoals ik ‘m gelopen heb:

Gisteren daarentegen was het andere koek. Gisteren wou ik muziek beluisteren tijdens het lopen en had snel een playlist op de iPhone gezet. Maar kon ik de iPod controls niet bedienen om één of andere reden, dat moet ik nog eens nader bekijken. Met het gevolg dat ik tijdens het lopen naar een paar zéér demotiverende nummers moest luisteren.. not funny! Daarbovenop kwam nog eens dat ik tijdens het lopen twee keer gebeld werd, ook dat is niet leuk. Zo ne volle minuut met een rinklende bel in uw oren lopen. Je kan de iPhone niet op flightmode zetten want dan werkt de GPS tracking ook niet. Je kan wel afleggen natuurlijk, maar ik durfde niet opdat ik dan dacht dat ik runkeeper ook zou afzetten. Maar dat is dan weer een positief puntje… als je het programma toevallig afsluit en weer opstart binnen een bepaalde periode dan begin je geen nieuwe run maar gaat hij gewoon verder met de vorige. Dat had ik dus, zoals je hieronder kan zien. De twee grijze spelden zijn de momenten waar ik de applicatie heb afgesloten en dan weer opgestart.

Verder heeft hij gisteren hier en daar een kemel geslagen en de lijnen recht getrokken waar ik wat kleine padjes heb genomen tussen de bomen. Ik weet niet of dat die daar voor iets tussen zitten. In elk geval komt het nog overeen met de afstand die ik loop dus zo erg was dat niet. de rest klopt allemaal zeer precies maar enkle die lijn rond 3km is niet echt correct, die kronkelde meer. Wat ik me wel afvraag is of dat bij de iPhone 3Ghet gebruik van die GPS, die via GSM mast driehoeksmeting gebeurd, of dat ook van je dataverbruik snoept. Want anders kan die Runkeeper tijdens het skiën wel eens duur worden.

In elk geval is deze app het dichtste bij een perfecte toepassing voor mij, hier en daar hapert het wel eens maar dat neem ik er met plezier bij. Nu twee dagen rust voor de spiertjes en dan weer opnieuw!

10 Responses to “Runkeeper”

 • Wouter Cuypers
  Twitter: tjeump
  said

  Ik gebruik de nike integratie van de iPhone en ben er ook tevreden van maar ze mogen wel eens wat extra features inbouwen zoals GPS tracking. Als je gebeld wordt draait die App wel gewoon door in de achtergrond, handig.

  Ik ga runkeeper ook eens proberen. Als je buiten bent gebruikt je iPhone echte GPS en geen triangulatie (tenzij je in een dicht begroeid bos loopt). Geen van beide gebruikt het data-abonnement, maar als de App het Google kaartje update wel hé.

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  Ook al ff RunKeeper fan. GPS werkt idd slechter onder de bomen. Iphones hebben nu eenmaal maar een basic GPS chi, niet meteen echt sterk. Vandaar dat TomTom in zijn iPhone carholder een extra GPS chip heeft zitten. Skiën (tenzij in d’ardennen) dataroaming kan je disablen door de dataroaming van je toestel af te zetten. Ik zag geen dataverbruik in’t buitenland daardoor. Ik track een hele ski dag,…maar ik speel vals door er ‘s middags een zonnecel/batterij aan te hangen om wat bij te tanken.
  Qua muziek maak je best een “upTempo” playlist aan…zoiets als “lopen”. Daar drop je je beats in en dan selecteer je die. Mijn controls van m’n iPhone in ears werken wel (double/triple click om terug/door te spoelen). Ik dacht dat dat met de standaard 3G/3GS oortjes ook kan.

 • Nike Ipod werkt zeer goed.

  http://www.apple.com/nl/ipod/nike/

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Yep, alleen maakt die zelf geen kaartjes, en dat vind ik net leuk.

 • Handig! Ik ga het ook eens testen, de free version. Als het me aanstaat zeker overschakelen naar de betalende versie.

 • tom said

  Hoe krijg jij dan je gegevens op alsnog op de website? want als ik de applicatie vervolgens uitschakel dan komen de gegevens niet alsnog op de server helaas… Of die ik iets fout?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Als je op stopt duwt moet je save activity selecteren. En eventueel nog “options” (rechts boven) resend to runkeeper.

 • tom said

  Tnx! Ik snap hem :)

  Werkt weer een stuk fijner als instamapper!

 • I’ve been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts in this kind of area
  . Exploring in Yahoo I ultimately stumbled upon this site.
  Studying this information So i am happy to exhibit that I have a
  very excellent uncanny feeling I came upon just
  what I needed. I so much undoubtedly will make certain to don?t forget this
  website and give it a glance regularly.

  Have a look at my homepage; micro espion activable a distance

 • Joan said

  Stands back from the keyboard in ammzeaent! Thanks!

Leave a Reply