18/2 2010

Ruff ‘n Tuff

11

Op ‘t gebied van fotografie heb ik twee ambetante trekjes:

 • Ik ben zéér zorgzaam op mijn materiaal
 • I wont go for less

Met dat laatste bedoel ik dat als ik foto’s ga trekken dan, doe ik dat met het beste materiaal dat ik voor handen heb. Niet met een eventueel compactje omdat dat veiliger is. Waarom zeg ik dit? Omdat ik binnenkort op de Oostenrijkse besneeuwde weiden sta om foto’s te trekken. Aangezien ik geen pro ben in het snowboarden is de kans groot dat ik met open mond sneeuw zal scheppen. Met andere woorden een zachte rugzak met mijn materiaal is niet aangewezen. Als ik met mijn 100 kilo op die rugzak val dan schiet er niet veel over van…geloof me. En toch wil ik dat materiaal mee op de piste nemen. Wat heb ik in mijn hoofd om mee te nemen van materiaal:

 • Body + 2.8 24-70mm
 • 50mm 1.4
 • 2.8 14-24mm
 • SB900
 • Batterijen – CF cards

Nu was ik gisteren toevalig bij Eurocase in Wijnegem en daar zag ik in de showroom deze rugzak hangen: HPRC 3500. De uitgebreide features moet u maar op de site lezen maar de belangrijkste voor mij zijn: waterdicht, oersterk, lichtgewicht en via de foam kan ik mijn materiaal schokvrij transporteren op de piste en berschermd door een zéér harde casing. Je mag er hard met schudden, het materiaal zit echt muurvast door beschermende foam langs alle kanten. Dus voor op de piste is dat echt mega ideaal. Als ik in Belgie ben heb ik die foam niet nodig maar dan kan ik de middenste eruit halen en mijn materiaal gewoon tussen de onderste en bovenste laag vast klemmen. Er is ook nog een extra hoes bij te verkrijgen waar je ook veilig fotomateriaal in kwijt kan. ‘t Is inderdaad niet echt goedkoop, maar dat is relatief want als je weet hoeveel de kost is van het materiaal dat degelijk beschermd wordt, dan is het weer een peuleschil.

De foam was op een een halfuurtje uitgeduwd (zéér eenvoudig te doen) en ‘t resultaat zag er als volgt uit:

‘t Voordeel is dat die foam er zo uitgehaald kan worden en dan steek ik gewoon een laptop, een body met kleine lens, al dan niet met de softcase erin. En wil je een andere foam setting, dan bestel je een nieuwe foam en snij je er een andere vorm in uit … dus het ding is veelzijdig as hell! Hier ga ik veel plezier van hebben en vooral, ik ga met een gerust hart de piste op!

11 Responses to “Ruff ‘n Tuff”

 • Tom
  Twitter: tmclssns
  said

  Dat ziet er mij inderdaad een stevig rucksackje uit! ;-)

 • Pieter Baert
  Twitter: tjeump
  said

  Ge zijt ne kastaar gij.

 • ik zou mij toch zorgen maken over je rug, moest je op zo’n harde casing een val maken. Echt waar, think about it.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  I know… maar toch ‘t proberen waard.

 • robotik b said

  Ik heb het afgeleerd. Ik sleurde vroeger ook kanonnen van camera’s mee. Lastig op de liften, altijd een gedoe om dan toch’ns te shooten, doorgaans pijnlijk bij het crashen…
  Als alles meezit, heb je mooie plaatjes, but it comes at a price… ‘t hangt er maar van af wat je liefste doet. beelden schieten, of lijnen trekken.

 • Bram Bourgonjon said

  Ook hier al lange tijd een probleem: meestal gaat m’n back-up body mee in een zachte rugzak (want dit rugzak is echt niet goed voor je rug, denk misschien na over de aankoop van een rugschild in combinatie met die rugzak ?).
  Het laatste jaar wou ik liever genieten van de pistes zonder te sleuren en heb ik gewoon m’n G10 in m’n jaszak gestoken. Resultaat: geen gesleur of gedoe en toch acceptabele foto’s.
  Het resultaat kan je ook bezichtigen op m’n flickr: http://flickr.com/bbourgonjon

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Inderdaad, maar nu is het wel een commerciële foto opdracht en geen plezierreisje voor mezelf hé!

  Anders was het simpel geweest.

 • Timo said

  Je bent niet alleen zorgzaam…etc…je bent ook zeer bescheiden…

  “als ik met mijn 100kg op m’n materiaal zou vallen…” :-)

 • Bart Claeys
  Twitter: pitslamp
  said

  Wacht eens efkes, jij hebt die Sony wedstrijd gewonnen? Of mis ik iets?

  Die rugzak is die ook kogelvrij? Kan je een idee geven vd prijs?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Neen,dat is nog voor iets anders.

  Prijslijst van de rugzak is hier te vinden:
  http://eurocase.be/Attachments/PriceLists/30.pdf

 • Stijn
  Twitter: StijnDeWinter
  said

  Dit had ik nog nooit gezien… Ik gebruik met volle tevredenheid een Lowepro Primus AW wanneer ik wat langer moet wandelen… Maar met jouw FX kit zou ik dat niet durven… Dit is wicked! Succes ermee.

Leave a Reply