2/2 2010

bewegend beeld

6

Vandaag was ik voor één dag cameraman, now that’s a first timer! Tijdens een shoot voor Bert Stephani zijn DVD liep ik samen met Kristof Ramon rond, elk met een Canon 5D mkII, om alles uit zo verschillend mogelijke hoeken vast te leggen. U leest dat goed, ik met video en ik met een Canon. Met een Canon is op zich niet zo speciaal, buiten dat dit de eerste keer was dat ik er één langer dan 30 seconden in mijn handen had. Maar ‘t feit dat ik een hele dag met een DSLR rondliep, uitsluitend om te filmen, dat is iets wat ik nooit had gedacht…. voor alles is een eerste keer. Anderhalve post geleden heb ik nog duidelijk gezegd dat ik dat nooit zou kopen een DSLR met video en twee dagen later loop ik er een hele dag met te zeulen. Tja, ‘t is simpel als je mij iets lief vraagt dan wil ik bepaalde princiepes wel even opzij zetten.

Nu kan ik hier een hele uitleg gaan schrijven over technische blabla over video in DSLR, maar ik ken er geen ballen van. Wat ik wel kon zien bij het bekijken van de opnames is dat de beeldkwaliteit echt wel fenomenaal is. Je kan er gewoon elke lens op zwieren die in je arsenaal zit en voor een leuk shot gaan. Dat is gewoon leuk! En terwijl Bert met zijn analoge Hasselblad bezig was, zette ik mijn eerste stapjes in de digitale DSLR filmwereld.

En onder professionele begeleiding van Kristof Ramon, naast fotograaf ook regisseur, die me voorzag van de juiste tips & tricks heb ik denk ik een aantal leuke shots genomen. Zeker ook eens zijn flickr-account bekijken, daar zitten een aantal mooie portretten tussen.

Conclusie, ik ben iets minder terughoudender ten op zichte van video in een DSLR, ik zal zelfs meer zeggen: ik ben er een beetje fan van geworden! Maar ik ga niet speciaal een toestel daar voor kopen. Als mijn volgende DSLR nu toevallig die functie wel heeft, nou das dan mooi meegenomen. Het heeft duidelijk wel potentieel en je kan voor een “relatief lage prijs ” hoog kwalitatieve resultaten neerzetten. Voila, mijn lief zegt altijd dat je één keer op je mening mag terugkomen en voor één keer heeft ze gelijk …

En terwijl wij drie daar met onze camera’s stonden te zwaaien en te kirren van plezier waren de modellen ook bezig met hetgeen wat hun het meeste boeit…

6 Responses to “bewegend beeld”

 • Canon? Janet!

  :x

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Dus dat is uw algemeen oordeel over iemand die een Canon gebruikt…

  Genoteerd… :-)

 • bobbyH said

  heb jij niet ooit even een D90 gehad ? buiten dat je niet kan focussen, beviel de video functie jou niet, kwa kwaliteit ?
  ik ben ook van mening dat die 2 beter gescheiden blijven maar tis een leuke gimmick. ook omdat er een kans bestaat dat ik binnekort upgrade naar een D90.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @bobbyH, jawel en ik was z̩̩r teverden van die D90, maar niet omdat die video had. Dat heb ik daar toen nooit gebruikt. Ik was vooral teverden van de ISO waarden Рscherpstelling en beeld kwaliteit. Uitstekend tussen-model die D90.

 • Kristof Ramon is een bijzonder goeie leermeester lijkt mij. Die Canon 5D is ook nogal een machien, dus dat moet best leuk geweest zijn!

 • De beelden zijn al goed, maar je verhaal nog beter. Nikon vs Canon en dan ook nog eens met een video functie..;-)
  Ben benieuwd wat je volgende uitdaging wordt haha:-)

Leave a Reply