31/1 2010

Movement

2

Movement
[ view big ]

De derde foto, onder het thema “Movement”, voor het Salon8 project waarin we samen met 8 fotografen elke 2 weken een thematische foto online plaatsten.

Salon8 Website
Salon8 flickr

Toelichting:Beweging, jezelf verplaatsten van het ene punt naar het andere punt. Op zich krijg je een indruk van elke plek waar je bent voorbijgekomen. Maar een fractie van een tel later is het alsof je daar nooit geweest bent. De plek waar je stond is weer leeg. Dat vind ik leuk aan deze foto: de dubbele dimensie waarbij je enerzijds de tram ziet en anderzijds de lege tramhalte onder de brug. Als je goed kijkt zie je de details van de mensen op tram, al lezend, naar buiten kijkend, indommelend…

Dit thema vond ik héél moeilijk, beweging is iets dat je op vele manieren kan toelichten, abstract, als een werkwoord, als een zelfstandig naamwoord, als een actie, … Ondanks het enorme tijdsgebrek heb ik verschillende ideeën de revue laten passeren, al dan niet realiseerbaar. Uiteindelijk heb ik voor dit gekozen en ik ben best tevreden met het resultaat.

in Foto , places Tags: ,

2 Responses to “Movement”

  • Bram
    Twitter: paljasken
    said

    En je mag terecht tevreden zijn! Prachtig resultaat. Haarscherp, mooie compositie en een knappe gedachte achter de foto.

  • Het is een prachtige opname geworden. Hoe langer ik er naar kijk, hoe meer ik ga zien.

Leave a Reply