20/1 2010

F.

0

F.
[ view big ]

Gisterenmiddag Frederik Herregods op bezoek gehad om een beetje te assisteren bij de zelfportretten die hij als schoolopdracht moest uitvoeren. He was in charge, ik was de assistent. Zo gaat dat, niet meer baas in eigen huis. Ja knikken en op de knopjes drukken als het zover was, dat was mijn opdracht. Maar af en toe als hij even te druk bezig was met wat accoustische deuntjes uit zijn vingers te toveren nam ik wat beeldjes. En of hij nu echt wel gitaar kan spelen, dat moet u hier maar even checken.

Dit beeld komt “as is” uit de camera, onbewerkt, maagdelijk. De beste en bewerkte beelden laat ik over aan Frederik, die zal u waarschijnlijk binnenkort op zijn blog kunnen bewonderen. Dit is gewoon een sfeerbeeldje.

Ik vind het altijd leuk om met andere fotografen samen te werken of zelfs gewoon maar wat aan te modderen. Op één of andere manier steek je er altijd wat van op. Al is het maar een goed boek dat je eens moet lezen, of een set up waar je nog nooit aan gedacht had of een link die je eens moet uitchecken. Want gedeelde kennis is meer kennis.

Setup:
Zéér eenvoudig gehouden voor de zelfportretten

  • iso 100 – f8 – 1/125 – 40mm
  • Beautydish rechts van de camera
  • Hair light links achter: SB80 – 1/4 – 105mm

Leave a Reply