5/1 2010

Bonapartedok Panorama

4

Panorama Bonapartedok
[ view big ]

Een tijdje geleden was ik er ‘s avonds op uit getrokken om wat long exposures te maken. Het beeld van het Bonapartedok was daar het resultaat van. Maar eigenlijk wou ik daar een panorama van maken. Mijn breedhoeklens had ik natuurlijk niet bij. Met statief heb ik toen drie 30 seconden opnamen gemaakt die ik dan aan elkaar wou stitchen. Maar helaas thuis achter de computer bleek dat allemaal niet goed te lukken. Ik ben geen photoshop specialist en had ook geen zin om veel te betalen om eens wat testjes te doen, dus dat hielp ook al niet. De zoektocht naar gratis software die me daar bij zou helpen bracht niet veel soelaas. Vandaag met hernieuwde moed ging ik weer even zoeken en na wat testen van verschillende software kwam ik bij Hugin uit. Die leverde redelijk mooie kwalitatieve resultaten op. Eenvoudig je beelden importeren, zoveel mogelijk ankerpunten selecteren tussen de verschillende foto’s die je wil aan elkaar zetten, een paar settings testen en variëren om het juiste perspectief te bekomen, et voila. Er zit nog één foutje in het beeld, links tussen de twee lampen zie je nog een zwarte verticale streep. Die heb ik in Photoshop een beetje weg gebrushed maar ze blijft nog steeds zichtbaar. Ondanks dat ben ik zéér tevreden van het resultaat.

4 Responses to “Bonapartedok Panorama”

  • Ik heb nog geen nightshots gestitched, maar tot op heden heb ik nog geen problemen gehad met maken van panorama’s in photoshop. De enige handeling die ik nog heb moeten doen achteraf is wat croppen (wat normaal is als je én breedhoek én stitchen doet).

  • wow. het wordt daar wel eenzaam op die hoogte? Ge zijt wel keihard aan’t gaan seg… Ik ga ni meer durven afspreken, want ik ga alleen maar domme dingen vragen/zeggen waarschijnlijk…

  • Ex-Roomie said

    Zéér mooi!

  • mike said

    knap!

Leave a Reply