13/12 2009

the one with the winter cap

3

Double Team
[ view big ]

In Stockholm had ik het zo koud aan mijn hoofd dat ik ergens een winkel ben binnengestapt en een muts met flappen ben gaan kopen. You know, zo’n muts met fluffy oortjes. ‘t Was een gemakkelijke keuze: het gezellig warm hebben of mijn oren er laten afvriezen in een de arctische koude. Comfort over coolness, that is!

setup:
Deze setup was leuk en eenvoudig om te doen. Dit beeld is op één foto opgenomen. Door een lange sluitertijd te gebruiken en de flash manueel te triggeren op de verschillende plaatsten in het beeld creër je de illusie dat je twee keer in hetzelfde beeld staat. Dat de belichting niet ideaal is kan me in dit geval niet schelen, ‘t was vooral om de techniek te testen. Maar als je dit ook wil proberen met een perfect belicht beeld, vergeet dan geen hairlight te plaatsen rechts.

  • Camera settings: iso 100 – f18 – 70 mm – 36 sec
  • Softbox 90×120 op 4/5 van zijn kracht
  • 36 second was de tijd die ik nodig had om me op twee plaatsen te zetten en van pet/muts te verwisselen.
  • twee flitsen: één per plaats
  • de bulb timer is remotly triggerd
  • That’s it!

3 Responses to “the one with the winter cap”

Leave a Reply