28/11 2009

Say Hello

6

Say Hello!
[ view big ]

Gisteren vroeg iemand aan mij of ik ooit al eens had geëxperimenteerd met Light Painting: nee nog niet dus maar dat zette mij wel aan het denken en tegen dat ik thuis kwam deze namiddag had ik het al wel helemaal uitgedacht hoe het volgens mij zou moeten werken. Op zich is het helemaal niet moeilijk, het vereist gewoon precisie, timing en véél geduld. Leuk experimentje om te doen in elk geval.

Set up

  • Zet je camera op BULB
  • een flitser die je via remote triggers laat afgaan (Pocket Wizard of zo)
  • zet de flits instelling van je camera op rear (achterste gordijn)
  • teken iets in de lucht met een lichtbron
  • positioneer je na het schrijven op de juiste positie sluit de opname af
  • check of je tevreden bent van het resultaat
  • try over and over and over again…

Als je geen remote trigger hebt voor je camera kan je dit ook doen met de langst mogelijke sluitertijd op je camera (30 seconden), de moeilijkheid hier ligt dat je je schrijven of tekenen tijdig klaar moet hebben voor dat de flits afgaat. Moeilijker maar niet onmogelijk.

6 Responses to “Say Hello”

Leave a Reply