27/11 2009

Offerfeest

3

Offerfeest
[ view big ]

Vandaag eens gaan kijken op het Offerfeest in Park Noord. Daar waar normaal gezinnen spelen met hun kinderen, speelden zich nu héél andere taferelen af. Dat dit godsdienstig ritueel voor véél controverse zorgt is ergens begrijpelijk. Deze discussie wil ik hier niet aangaan. Ik heb er rondgelopen en geobserveerd.

Offerfeest
[ view big ]

De sfeer die er heerste variëerde van uitgelaten, grimmig, devoot, trots tot feestelijk. Grimmig in sommige gevallen omdat de rituele slachting enkel mag uitgevoerd worden door officiële slachters, sommige ouderen hebben het hier moeilijk mee. En omdat er nogal veel messen aanwezig zijn daar was de bewaking en politie dus ook talrijk aanwezig.

Offerfeest
[ view big ]

3 Responses to “Offerfeest”

  • Je hoort er altijd over en hebt dan meestal gelijk een oordeel. Het zal best vreemd zijn als je daar rond aan het kijken bent, met misschien af en toe een oogje dicht geknepen. De foto’s geven een mooi beeld, van het offerfeest.

  • ja, goeie foto’s. Kvind het ook wel cool dat die mensen wilden poseren want dat lijkt me niet zo evident.

  • ik weet niet of ik er zo graag rondgelopen zou hebben… maar als ik het had geweten was ik toch effe geweest denk ik. graag of niet…

Leave a Reply