26/11 2009

De lichtjes van de Schelde

6

Ik had me voorgenomen om een portret te maken met de lichtjes van de Schelde Linkeroever als achtergrond.

Lichtjes aan de Schelde
[ view big ]

Op zich is dat redelijk gelukt. Maar het grootste probleem was wéér scherpstellen op mezelf en dat is niet makkelijk als het donker is. Ik kan ook maar op één plaats tegelijk zijn dus ‘t was altijd een beetje proberen en gokken. Normaal zet ik dan even één van de flitsers op de plek waar ik ga staan en focus daar op, maar in een donkere omgeving scherpstellen op een zwart object is ook een hobby op zich. Verder heb ik een oranje gel gebruikt op de SB900 om niet te veel contrast te geven met het witte licht van de flits en de oranje gloed van de achtergrond. Op de flitsre rechts had ik dat beter ook gedaan maar ik had ‘m niet bij. Dus ondanks het voorgaande, de felle wind, regenvlagen ben ik redelijk tevreden van het resultaat. ‘t Was weer een leerrijke avond en daar draait het voor mij op dit moment allemaal om.

6 Responses to “De lichtjes van de Schelde”

 • ge gaat er nogal vandoor seg… pijlsnel autodidactisch en precies tijd teveel!

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  :-) Te veel tijd… neen dat niet! Maar ik maak er wel tijd voor.

 • ian said

  een zaklamp moet tot je vaste uitrusting behoren als je in het donker wil focussen.

 • Opnieuw een erg goed geslaagde foto. De belichting is mooi subtiel en de achtergrond komt erg mooi over.

 • Ex-Roomie said

  MEGA COOL GUY !!!!!

 • Ik vind net dat die iets ‘koudere’ belichting van de rechtse flits zéker past in dit plaatje. Nice one!

Leave a Reply