14/11 2009

Me Myself & I

5

Oefenig baart kunst, dus probeer ik elke week een nieuwe licht setting uit. Op die manier wil ik testen welke setup in welke situatie het beste resultata geeft. Bij een shoot moet het soms snel gaan en dan wil ik dus op ervaring kunnen terugvallen en niet op gokwerk. Bij gebrek aan een model ben ik maar zelf voor de lens gaan staan. Op zich is dat geen probleem, alleen geeft het af en toe problemen bij het scherpstellen. Daar moet ik nog eens iets op vinden om dat bij een zelfportretje zo scherp mogelijk te krijgen, voorlopig zet ik eerst een statief op de plek waar ik ga staan en focus daar dan op maar dat is niet altijd accuraat. Enfin ‘t Resultaat:

Selfportrait
[ view big ]

Een full body portret met een 90×120 softbox boven rechts van het onderwerp op 4/5 van zijn kracht. Links achter een “bare” SB900 hairlight op 1/4 van zijn kracht.

in Foto , how to , people Tags:

5 Responses to “Me Myself & I”

 • Ex-Roomie said

  LOL !!!

  Als ik u ooit kan depaneren, laat maar weten.
  Wil graag wel eens model spelen …
  Maar gelet op mijn beroep ga ik wel niet naakt :o)
  (En heb dan ook zo geen mooi torso als gij, al valt
  wel op da gij serieus uwe buik intrekt !!!)
  :o)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @Ex-Roomie:
  1. Das fijn om weten
  2. hou zoude zelf zijn :-)

 • Wie is die mens op uw avatar.
  Die lijkt van geen kanten op uw portret, ik had u niet herkend.

  Hoe hebt ge die zwarte achtergrond verkregen, is het photoshop of heb je een zwarte backdrop gebruikt?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @stijn: alle chance dat mensen veranderen. :-)

  idd, zwarte backdrop

 • Timo said

  gedurfd….idd wel op een weloverwogen hoogte begonnen met je frame…. :-o

  model….komaan Liene! :-)

Leave a Reply