8/11 2009

no crappy appy

1

Even een overzichtje van de iPhone apps die ik effectief en structureel gebruik. Er zijn er al veel de reveu gepasseerd maar al even snel removed als ze geïnstalleerd waren.

photo

 • MiniBooks: de iPhone versie van mijn facturatie programma Freshbooks. Minibooks geeft mij bijna evenveel mogelijkheden als ik heb op de online tool: Factureren, herfactureren, reminders sturen, status betalingen checken, … zéér handig!
 • Dropbox: Omdat ik nogal vaak zéér grote files moet versassen, gebruik ik dropbox. Omdat ik  3o minuten voor de deadline meestal een mailtje krijg met de vraag om de link naar de files nog eens door te sturen, gebruik ik deze app, van hieruit kan ik de links naar de respectievelijek files probleemloos doorsturen, waar ik ook ben. Das niet onhandig!
 • Convertbot: Omzetten van alle mogelijke eenheden naar andere eenheden. Ik gebruik het vooral om euro’s naar dollars om te zetten en vica versa. Maar hij kan véél meer…
 • Analytics:  Redelijk vanzelfsprekend denk ik. Gebruik ‘m vooral om bij het live gaan van sites te monitoren hoe de eerste uren/dagen verlopen. Ook mijn eigen site statistieken monitor ik hier onder andere met.
 • Statistics: Specifieke stats counter voor wordpress blogs. De stats van mijn blogs checken dus.
 • WordPress: Niet persé om te bloggen maar om comments te modereren indien nodig.
 • tumblr: Gebruik ik vooral om foto’s e uploaden op mijn mobile blog.
 • Facebook: das duidelijk dacht ik
 • Flickr: De officiële flickr app. Ik heb wel een voorkeur voor gewoon de webversie m.flickr.com, die is sneller en update zichzelf direct. De app heeft soms wat vetraging bij het updaten van views, pictures van contacts, … en ik gebruik die toch alleen maar om te browsen door foto’s. Uploaden doe ik niet via de app.
 • Tweetie: Vogens mij de beste twitter app. Maar ieder zijn goesting natuurlijk hé.
 • DoodleJump: echt gewoon een super verslavend spelleke en frustrerend ook. Als ik ergens moet wachten speel ik hier een paar spelletjes van tot het wachten voorbij is..

En daarnaast surf en mail ik ook gigantisch véél. En voor de rest is er geen enkel app die voorziet in mijn behoeften, die nogal functioneel zijn en vooral wederkerend. Ja Shazam is tof maar ik heb het nog nooit echt moeten gebruiken en zo zijn er nog 300.000 andere apss die wel tof zijn maar geen toegevoegde waarde hebben. Moest ik er toch één over het hoofd zien, dan mag je mij dat altijd laten weten.

in Lifelog , Useful Tags: ,

One Response to “no crappy appy”

Leave a Reply