7/11 2009

simple white

1

Ik heb al een tijdje een witte background van 3 meter breed in de garage liggen, aangezien het vandaag regenachtig was heb ik die maar even onder het stof gehaald en opgesteld. In principe werk ik liever met een zwarte achtergrond maar soms is dat niet evident: eerst en vooral omdat je bij portretten van mensen met donker haar soms niets meer ziet van het haar en als ze daarbij nog eens zwarte kleding dragen is het helemaal een vreemd beeld. Een zwarte achtergrond is dus naast mooi ook zéér praktisch want je hoeft je niet bezig te houden met het mooi uitlichten van de achtergrond. Maar soms moet je gewoon op wit werken, het nadeel daarvan is dat je steeds ook de achtergrond mooi moet uitlichten, dat kan dan natuurlijk ook weer creatief gedaan worden (gels, silhouetten). Dit heb ik vandaag, in mijn test, specifiek niet gedaan. De bedoeling was om met een witte achtergrond en een eenvoudige opstelling een zo mooi mogelijk resultaat te halen. Dus één softbox van 90x120cm op 4/5 van zijn kracht, witte achtergrond en the misses als onderwerp. Hieronder ‘t resultaat:

Fatboy
[ view big ]

Ik had er simpelweg een SB900 bij kunnen zetten die optisch zou meeflitsen en de achtergrond zou mooi ingefitst zijn maar dat was niet de bedoeling van deze test.

Set up zag er als volgt uit:

Setup

in Foto , how to Tags: ,

One Response to “simple white”

  • Het is een erg leuke opname geworden. Ook voor mij mooi met eronder de uitleg!

Leave a Reply