24/10 2009

L.

4

Vorige week donderdag had ik een gelegenheidsmodel gevonden die bereid was om even voor de camera te staan terwijl ik wat kon testen. Voor mij was bedoeling van die shoot tweedelig: enerzijds om mijn nieuwe sofbox eens te testen en anderzijds om eens een te kijken of ik de barriëre van statisch portret kon overstijgen en wat meer pit en verhaal in het beeld te brengen.

De set met de nieuwe softbox was zeer bevredigend. Een tijdje geleden heb ik nog even getwijfeld om een El Octa te kopen maar ben zéér blij dat de uiteindelijk gekochte compacte maar robuuste Chimera Pro plus Medium een zeer goed resultaat geeft. Handiger om mee te nemen op locatie en voldoende groot om een full body shot te doen indien nodig. Enfin, hier één van de resultaten van die shoot.

L.
[ view big ]

Daarnaast wou ik ook proberen om eens een geënsceneerd beeld te creëren wat een verhaal weergeeft of impliceert. Niet evidient, eerst en vooral moet je het technische overstijgen, zijnde licht, licht en nog eens licht. Daarnaast moet je met beperkte middelen een zo goed mogelijke enscenering doen en ten derde en eigenlijk het belangrijkste is de interactie die je met je model moete hebben om de gewenste sfeer te creëren. Ik geeft toe dat ik hoofdzakelijk ben bezig geweest met licht en scène. Hoewel het model zéér goed meewerkte had ik haar net nog iets verder moeten begeleiden. In elk geval kan ik zeggen dat ik op die twee uurtjes weer ontzettend veel heb bijgeleerd. Hieronder een beeld uit mijn tweede set. Qua achtergrond had ik moeten weten dat dit een storend element ging zijn later op de foto. Verder laat ik het aan u over of u dit een sprekend beeld vindt of niet.

L.
[ view big ]

4 Responses to “L.”

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Blijkbaar waren de comments closed, dat was niet de bedoeling…

 • ah ok. Enkele vraagjes van een hobbyist. Over die tweede foto uiteraard.
  Het licht lijkt me zo geconcentreerd op haar gezicht, hetgeen perfect de aandacht trekt. Hoe heb je dat gedaan?
  Wat bedoel je met storend element op de achtergrond? Die lijn links? Kan je die wegcroppen?
  Sprekend beeld? Zeer zeker, dramatiek!

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  @karim:

  Dat is gedaan door een softbox volledig rechts te plaatsten tegen de muur (op ongeveer 1,5 meter rechts en 1, 5 meter hoog) en dan op haar gezicht te richten. De focus op haar gezicht is ook een beetje verkregen door te vigneteren. Maar doordat de kleren zwart waren en het gezicht zie je het effect van de softbox ook beter.

  Wegcroppen was inderdaad een optie maar ik verkoos om alles volledig in beeld te houden. Daar had ik dus rekening moeten houden met de posititie tijdens het fotograferen.

  en thx for the feedback want dramatiek was hetgeen ik wou verkrijgen :-)

 • bruno said

  Mooi beeldje, die 2de. Het is inderdaad een steorend lijntje, maar ik zou croppen (beter bij de opname natuurlijk :), volgens mij is het ook beter als die pull aangesneden wordt, dat hele hoekje met het einde van de lijn en die ronding van de pull vraagt te veel aandacht.

Leave a Reply