12/10 2009

bienvenue chez les ch’tis

5

Als ik jullie één film mag aanraden dan is het deze wel: Bienvenue chez les ch’tis. Een Franse film over een directeur van een postkantoor die hoopt om gepromoveerd te worden naar een postkantoor in de Côte d’Azur maar door zijn eigen stommiteiten in het koude en kille Noord Frankrijk terechtkomt. Het verhaal is echt hilarisch en de franse chaotische joie de vivre druipt eraf en er zit natuurlijk een liefdeshistorie in want zo zijn ze wel die fransozen. Deze film heeft me echt doen bulderen van ‘t lachen. Hieronder een fragment waarbij hij zijn postbode leert om de jeneverkes af te slagen op zijn ronde.
YouTube Preview Image

in Stuff Tags: , ,

5 Responses to “bienvenue chez les ch’tis”

 • timo said

  is idd lachen!

 • Koen said

  Is zonder meer hilarisch! Maar wat mij nog het meeste opviel is de ongelooflijke gelijkenis tussen Frans-Vlaanderen en pakweg de Westhoek. Sommige scènes kan je evengoed in Veurne situeren.

 • seg biloute, ik wou gisteren net iets posten over o.a. deze film, nu bent u me weer voor.
  heb ‘m van ‘t weekend gezien en is mij zeer goed bevalllen; de laatste jaren kan ik die franse films goed hebben…brrr, tis ier koud…”heighn” ?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Biloute :-)

  Ja ik begin ook een voorkeur te hebben voor franse films.

 • Wim said

  Ik denk dat ik hem eerdaags eens ga huren via digitale televisie, hij ziet er echt wel goed uit.

Leave a Reply