11/10 2009

Luigi

2

luigi

view big

Een paar dagen geleden was ik in Italië en ontmoette ik deze man: Luigi Valentino. Een, naar ‘t schijnt, bekende wijnboer. Een stevige vent die blaakte van gezondheid en levenskracht. Daarbovenop verklaarde deze mens dat hij de gelukigste mens op aarde was. En ‘t was er aan te zien ook want telkens hij niet een gepassioneerde uitleg aan het geven was over zijn levenswerk, de wijnteelt, verscheen er een gigantische glimlach op zijn gezicht. Waar ik vooral zo van hield bij de Italianen en zeker bij deze man, is dat ze zo expressief zijn, een uitleg gaat altijd gepaard met stevige mimiek, hevige gebaren en als ‘t leuk is een gigantische lach! Voor deze man was het leven simpel, niet eenvoudig maar wel simpel. Je bent gelukkig of niet en als je niet gelukkig bent dan moet je iets gaan doen waar je gelukkig van wordt.

2 Responses to “Luigi”

  • oh italië. wat een geweldig land toch. lijkt me iets gemakkelijker om daar gelukkig te zijn. maar ja, dat zal wel aan hun groene gras liggen zeker?

  • De spontaniteit en de lach maakt deze persoon er vriendelijk. Mooie opnames.

Leave a Reply