2/10 2009

nu

7

Zoals veel van mijn leeftijdsgenoten geloof ik héél hard in het principe dat je nù moet leven. Onze ouders zijn opgegroeid met het ideaal dat je een levenlang hard moet werken en hard moet sparen om het later goed te hebben: centjes oppotten op de bank, jezelf nu zaken te ontzeggen opdat je later er van zou kunnen profiteren.

Dat staat haaks op hoe ik er over denk. Ik lééf en spendeer nu, ik werk ook hard maar ik probeer mijn dromen nu waar te maken en niet te wachten op het juiste moment of de juiste zekerheden. Dat wil niet zeggen dat ik niet aan de toekomst denk. Ik denk aan de toekomst door nu beslissingen te nemen die mijn toekomst vorm geven: niet alleen financieel maar zeker ook inhoudelijk. Als ik naar mijn toekomst kijk dan probeer ik mij in te beelden hoe ik die zou vorm willen geven, inhoudelijk, dat daar een finaciëel aspect aanhangt daar ben ik mij terdege van bewust maar eerst de inhoud!

Sinds een paar maanden ben ik van een full time naar een drie-vijfde werkweek omgeschakeld. Op die manier heb ik 2 dagen in de week die ik aan mijn passie en bijberoep kan spenderen: fotografie. Sinds ik die keuze heb gemaakt lach ik meer, zie ik het allemaal zitten, ben ik veel gelukkiger want ik heb veel variatie in mijn leven, ben niet meer zo afhankelijk en heb het gevoel dat ik mijn leven zelf onder controle heb. Plots 2 dagen in de week voor jezelf en aan jezelf werken is fijn: een héél ander pad uitstippelen, klanten zoeken, opdrachten doen, bijleren, gechallenged worden … Waar het allemaal naar toe zal leiden, dat weet niemand maar ‘t is in elk geval een leuke reis!

Ik orkestreer mijn leven op de manier zoals ik het graag wil en dat maakt me gelukkig.

7 Responses to “nu”

 • hope to make that same jump soon. good luck!

 • karim said

  R E S P E C T ! Ik kan het niet.
  Ik kan zorgen voor mondelinge reclame ;-)

 • Dimus said

  Props voor jou Nikos.

  Kan ik helemaal onderstrepen.
  1 dag in de week doe ik nu dnkrs.
  Helemaal van mezelf en alleen maar leuk.

  Life is goohoood homey!

 • Half-tijds gaan werken was één van mijn betere beslissingen ;)
  Ik kan je helemaal volgen!

 • Blij dat je keuze de juiste blijkt te zijn!

 • Ex-Roomie said

  Ben fier op u Roomie ! Helemaal top !
  Geene stress trouwens, ben 200 % sure
  dat gij het ver gaat schoppen !
  Who the fuck is Helmut Newton ?

 • Klopt helemaal. Je moet je hart achterna lopen en je dromen verwezelijken. Het leven is al te kort genoeg. Wens je alle succes Niko!

Leave a Reply