27/9 2009

In the bag: Nikon 14-24mm F2.8 G-ED

7

Ik hou van beelden die ademen, beelden die in één oogopslag de impact van een omgeving weergeven. Ik hou er ook van om in één beeld een onderwerp te plaatsen in contrast tot zijn omgeving. Meestal lukt dat wel met de lenzen die ik mijn arsenaal heb zitten: met de Nikon 24-70mm f2.8 kom je al een heel eind, maar ik wou toch graag een stapje verder gaan, meer naar het extreme, om een onderwerp in contrast met de omgeving te plaatsten. Net voor mijn vakantie ben ik nog even de Nikon 14-24mm op de kop gaan tikken. En daar heb ik geen spijt van gehad…!

Nikon 14-24mm F2.8 G-ED

‘t Is echt een fantastische lens die enorm veel mogelijkheden biedt. In het begin is het even aanpassen en zoeken hoe je jezelf best positioneert want om iets in contrast te zetten moet je serieus dicht bij het onderwerp komen, als je te ver staat is je onderwerp maar een muggescheet groot op je beeld. En afhankelijk van wat je aan het fotograferen bent wil je ook niet te veel vervorming. Ondertussen heb ik er ook al wat interieurs met geschoten en ‘t resultaat is een wereld van verschil. En deze lens sluit natuurlijk mooi aan op de 24-70mm die ik meestal gebruik.
Hier wat beelden geschoten met de 14-24mm:

Normandy

Op 14mm kan je prachtig weergeven hoe het zicht was vanop een bepaalde plek. De mogelijkheid om de verschillende aspecten in hun uitgestrektheid in beeld te brengen, geven perfect weer hoe ik die plek in realiteit ervaarde.

Normandy

Hier the misses op de voorgrond (ik stond op een meter van haar) en daarrond zie je de uitgestrektheid en eenzaamheid van het strand en de zware wolken.

Le cimetière américain

Het Amerikaans kerkhof in Normandië, ‘t is de grootte, uitgestrektheid die het ‘m doet op deze locatie.

Enfin, een heerlijke lens die de moeite waard is om in te investeren. Ondertussen heeft hij het al geschopt tot mijn essential gear: standaard gerief dat ik meeneem als ik op stap ga.

[ nog beelden gemaakt met de 14-24 ] – [ meer gear posts ]

in Foto , gear Tags: , , ,

7 Responses to “In the bag: Nikon 14-24mm F2.8 G-ED”

 • Frederik
  Twitter: Fredjefoto
  said

  kwijl :-) Stevig stukje glas wel. Die laatste is echt prachtig

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  Doemme, heb ik net een 24mm adapterlens voor m’n helmetcam besteld. Als ik dit zie had ik mss nog kleiner meoten gaan.

 • Jens said

  Toevallig vorige week net Tokina 11-16mm gaan halen (DX sensor). Ultra-wides zijn fun! Wel goed dat er een lenskap op zit, of ik was gegarandeerd al eens met het glas tegen mijn onderwerp gebotst…

 • zozozo… ik zit al een tijdje te dromen van een nieuwe lens. Dit is wel fantastisch spul he. Nu wil ik er ook een… ik ga bijna in katzwijm. wordt precies eens hoooooog tijd om eens in ‘t echt af te spreken! maandag? ;-)

 • Tom said

  Die laatste is zeker de moeite! Sinds enkele weken heb ik deze lens ook in mijn bezit en ik hou er ook enorm van. ‘k had al wel wat ervaring met de Sigma 10-20 op een DX body maar nu met deze 14-24 op een FX is een groot verschil in kwaliteit en ook in bereik.
  Voor sport is ze fantastisch enkel supergevaarlijk omdat er geen bescherming (lees filter) voor de lens kan gezet worden.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Inderdaad, dta vraagt echt voorzichtigheid. Maar ik heb ‘m nu bijna een jaar en er staat nog geen krasje op …(hout vasthouden)

 • 16mm | - dipfico's daily -
  Twitter: pitslamp
  said

  [...] het Antwerpse justitiepaleis, op 16mm – f2.8. Ik ben onder de indruk van de scherpte van die 14-24mm 2.8 van Nikon! ‘t Vraagt wel goed positioneren en kijken naar horizonlijnen want voor je het [...]

Leave a Reply