13/9 2009

Pech

3

‘t Is vandaag Bollekesloop. De Bollekesloop dat gaat uit van Brouwerij de Koninck. Wij wonen vlak naast die brouwerij en dat wil zeggen dat wij op een dag als vandaag volledig geïsoleerd worden van de buitenwereld maar allemaal niet erg, ‘t is een leuk evenement en op zich duurt het allemaal niet te lang. Op één of andere manier waren The Misses en ik toch door het politiecordon gebroken om even inkopen te doen. We moesten wel want we zijn net terug van vakantie en hadden niets in huis. Anyway, toen we terugkeerden naar huis hebben we kilomters rondgereden om ergens toch maar een toegang te vinden tot onze straat maar nergens was er een doorkomen aan.

Aan een politie agent die ergens een lint stond vast te knopen vroeg ik:
Euh hoe geraken wij thuis, wij wonen daar (wijzend naar een straat of twee verder)
Zonder mij aan te kijken antwoorde de politieagent botweg: “Pech“.
Ik dacht dat ik het niet goed begrepen had en wachte even opdat er nog een hulpvaardig antwoord kwam… maar er kwam niets.
Ik vroeg: “Wat zei u?” en de agent antwoorde weer simpelweg zonder mij aan te kijken: “Pech“.
Ik schoot inwendig in mijn Franse koleire en zei:
Hé paljaske, en er is geen andere manier om zoiets te melden!?
Nu keek hij me wel aan en zei: “Neen…” en wandelde weg.

Ik meen het, ik heb op het punt gestaan om daar een stevig van mijn kloten te gaan maken maar dat idee heb ik maar snel laten varen want ik zou nogal snel het onderspit delven en een boete aan mijn been hebben. En ne flik op zijn gezicht slagen daar kom je ook niet echt weg met tegenwoordig… Ook heb ik even gedacht om gewoon zijn naam te vragen en een klacht in te dienen maar dat heb ik dan ook maar laten varen want dat brengt ook geen zoden aan de dijk.

Dus bleef ik redelijk geschokkeerd achter, nogal boos zelfs! Ik dacht dat dat de politie er voor de bevolking was. Enfin, ik ga hier niet de Antwerpse politie over één kam scheren maar deze pukkel doet echt zijn best om het voor al de rest om zeep te helpen.

3 Responses to “Pech”

 • Toen ik op kot zat ging ik eens tegen de avond naar de GB. Toen ik terug naar mijn kot ging was de straat afgezet. En niet zomaar met een lintje, neen een heus piket met een batterij flikken achter met schild, knuppel en helm. In de straat was echter niets gebeurd. Er zou een groep Vlaams Blokkers (inclu Filip De Winter) doorheen wandelen, maar die stonden nog wat te lummelen aan het begin van de straat. Met GB zakskes in mijn hand vroeg ik of ik door mocht. Ik mocht niet. Andere studenten stonden er ook. Eén student probeerde zich door het piket te murwen maar werd hardhandig tegen de grond gesmakt en in een combi gesleurd. Toen wist ik dat het serieus was. De Vlaams Blokkers zijn vredig met fakkeltjes door de straat gewandeld en na een uur kon ik terug naar mijn kot. De flikken waren ferm opgefokt en behandelden ons als beesten en beschermden de Vlaams Blokkers. Omgekeerde wereld.

 • grappig. Vorig jaar wonde ik ook nog daar, maar aan de andere kant van de grote steenweg. daar liep dus de grens. wij konden ons nog redelijk door de dranghekken heen manoeuvreren.
  ik dacht dat het dit jaar – op het zuid – wel beter zou zijn, maar dat was buiten de ten miles gerekend natuurlijk… ;-)

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  Vroeger ook al meegemaakt in de studentenbuurt. Eén of andere karnavalsstoet die daar een rondje draaide. En toen ik dat vroeg aan meneer agent zei die.. “Das just, dar hadden we niet aan gedacht”. 1,5uur kwiijt. Tof.

Leave a Reply