30/7 2009

Tripple Quadriple Schmadiple

3

Tegenwoordig doet elke telefoon of internet provider zéér hard zijn best om je packs te verpatsen. Deze packs zijn dan gecombineerde aanbiedingen uit hun diensten: Internet + Telefonie + TV + Mobiel + Mobile Internet of eender welke variant van deze diensten. Duo – Triple of Quadriple play heet dat dan in Telecom termen. Vanuit marketing standpunt is dat natuurlijk zéér intelligent gezien, je haalt je klant binnen met heel zijn communicatie & entertainment en de kans dat hij dan nog gaat weggaan is redelijk minimaal, er moeten al grove fouten gebeuren eer een klant dan het boeltje opzegt. Als klant lijkt het ook dat je door deze packs voordeel doet,  inderdaad er hangt meestal een financieel voordeel aan het nemen van die packs en alles op één factuur krijgen, ja dat is een beetje handig…

Maar eigenlijk word je helemaal gehandboeid en gekluisterd aan je communicatie & entertainment provider. Stel dat je toch ontevreden bent over één onderdeel van je pack vb: je internet dat niet snel genoeg is, of je GSM tarief dat te duur is… want noden en verwachtingen kunnen snel wijzigen. Als je dat onderdeel uit de pack wilt halen, valt heel het oorspronkelijke financieel voordeel weg en betaal je de volle pot voor elke service apart . En als je het hele boeltje opzegt en eigenlijk contractbreuk  doet, dan betaal je daar meestal nog een (stevige) penalty fee voor.

dat de packs handig zijn voor matige gebruikers, daar kan ik nog inkomen, maar voor high usage en dynamische mensen is dit eerder een last aan je been, die je op termijn meer zal kosten dan het financiëel voordeel dat je er initiëel uithaalt.

Ik weet niet hoe het bij u zit maar ik voel me comfortabeler om onafhankelijk te zijn van een provider en te gaan shoppen voor echte diensten op maat. Ik ben dus zéér teverden met mijn zelf samengesteld interprovider pack: Telenet TV & Internet, Proximus GSM, Mobistar Mobile Internet.

in Lifelog , Opinion Tags:

3 Responses to “Tripple Quadriple Schmadiple”

 • nadja said

  heb je dan twee internetproviders?

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  Telenet voor thuis en Mobistar voor als ik buitenhuis ben met de laptop

 • Maar allez koppelverkoop is toch geweldig minister quicky wil niet liever dan dit toe te laten. Volgens hem is de prijs het grote voordeel.

  Maar als je ziet hoe iphone gebruikers klagen van de AT&T service in Amerika…

Leave a Reply