21/7 2009

Full Body Portraits

6

Ik heb lange tijd mijn portretfoto’s genomen met een Lasolite Flexible Black background. Dat gaf leuke resultaten maar je bent steeds gelimiteerd doordat je maar een gedeelte van het lichaam in beeld kan brengen, na mijn laatste shoot was me dat echt duidelijk geworden. Ik ben dan maar een zwarte doek gaan kopen van 3m op 6m. Hiermee kan je mooi de voorgrond en het stuk onder de voeten van je model ook in beeld brengen zonder dat de achtergrond of ondergrond veranderd. Dat probleem was al van de baan. Als gelegenheids model The Misses voor de camera gezet om wat te testen. En al snel kwam ik tot de conclusie dat ik met mijn softboxen niet voldoende gelijkmatig licht kan verdelen over het hele lichaam. Daardoor dat je vooral op de benen wat meer schaduw en donkere tinten ziet. Dus qua belichting ben ik niet helemaal tevreden van het resultaat, volgende keer beter maar oefening baart kunst! En misschien koop ik wel die Octa Softbox binnenkort, die is groot genoeg om heel het lichaam te verlichten. Wie weet…

The Misses

[more picsfull screen]

6 Responses to “Full Body Portraits”

 • Pieter said

  Wie weet? Ik weet!

 • Ik vind vooral je model super! ;o)

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  ik ook :-)

 • Anne
  Twitter: tjeump
  said

  Alles waar jij je zinnen opzet komt binnen de korste keren in jouw huis. Hoe jij dat allemaal in die 1,5 slaapkamers krijgt, blijft mij een raadsel.

 • dipfico
  Twitter: dipfico
  said

  tja,

  slapen op de zetel hé :-)

 • Yves Ferket
  Twitter: nodesktophero
  said

  De lady looks fine in red!

Leave a Reply