15/7 2009

De culturele tour op

2

Kom ik daarstraks bij mijn ouders aan en zit mijn moeder naar de Tour de France te kijken. Verbaasd vraag ik wat ze in hemelsnaam aan het doen is… ‘t Antwoord was simpel:

Awel, ik kijk niet naar die coureurs maar naar de omgeving. Als er dan een mooi kasteel, dorp, gehucht of weet ik veel wat in beeld komt dan ga ik opzoeken waar dat juist ligt, van welke eeuw dat dateert en wat de geschiedenis er achter is. En als dat allemaal meevalt, dan rijden we daar wel eens naartoe op vakantie. Simpel toch, een beter reisgids bestaat er niet voor Frankrijk.

Oef, het was dus nog steeds mijn moeder die daar zat en op cultureel verantwoorde wijze de tour volgde.

2 Responses to “De culturele tour op”

  • jim-bar said

    En als het een saaie rit is, dan vertellen ze meestal ook het een en het ander over die bezienswaardigheden. Dit jaar wordt er trouwens een serieus pak gezeverd, dieje Wuyts kan er wa van…

  • ysabje said

    Toen ik bij mijn bomma (die kijkt voor dezelfde reden als uw moeder) een stukje tour zag viel me op hoe mooi frnakrijk er in beeld gebracht wordt. Da’s een vakantieprogramma én tegelijkertijd sport!

Leave a Reply